Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

II. János Pál pápát idézte

II. János Pál utolsó prédikációjának felidézésével emlékezett elődjére vasárnap XVI. Benedek pápa.
A katolikus egyházfő XVI. Benedek még a hagyományos Úrangyala imádság előtt a Róma keleti Tor Tre Teste külvárosában lévő, a 2000-es szent évre épített „Irgalmas Isten” parókiatemplomban részleteket olvasott fel a híveknek az egy éve elhunyt II. János Pál pápa utolsó, kéziratos szentbeszédéből, amelyet a másnapi misére szánt.
„ Az emberiségnek, amelyet néha úgy tűnik, a Gonosz hatalma, az önzés és a félelem tévútra visz és ural, a feltámadt Úr szeretetét adta, amely megbocsát, összebékít és megnyitja a lelket a reménynek. Szeretet, amely megváltja a szíveket és békét ad. Mennyire szüksége van a világnak, hogy megértse és befogadja az isteni irgalmat” – idézte a soha el nem hangzott prédikációt XVI. Benedek, aki előde szavait „végrendeleteként” értelmezte.
II. János Pál pápa (Karol Wojtyla) 2005. április 2-án halt meg. Halálának évfordulójára, jövő vasárnapra a római püspökség virrasztást szervez a Szent Péter térre. XVI. Benedek maga is részt vesz a virrasztáson a pápai lakosztály ablakából, majd hétfőn emlékmisét mutat be a bazilika előtti téren. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikola István sajnálja egyes kijelentéseit

Mikola Istvánnak nem volt szándékában megsérteni senkit, de ha valakit megbántott, azt sajnálja. Tovább olvasom