Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

IKSZ: Bajnai ne használja fel politikai céljaira a külföldre vándorolt fiatalokat

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség azt kéri Bajnai Gordontól, hogy ne használja a külföldön tapasztalatot szerző magyar fiatalokat politikai eszközként a "kormányellenes propagandájában".
Stágel Bence, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, a szervezet elnöke és Hollik István IKSZ-alelnök az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában azt is kérte az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetőjétől, hogy mondja el, miért nem volt fontos számára ez a téma kormányázása idején annyira, hogy egyszer is beszéljen róla. Miért nem tett semmit miniszterként és miniszterelnökként a devizahitelezés túlburjánzása ellen. Sokan ugyanis a gazdasági válság miatt megnőtt törlesztő részletek miatt voltak kénytelenek külföldön munkát vállalni - közölték.

Hozzátették: generációjuk számára természetes a világ megismerése, a külföldi tanulmányok, munkavállalás és tapasztalatszerzés. A migráció a közvélekedéssel szemben nem csak az új tagországok fiataljait érinti, hanem Európa minden országára jellemző. Az IKSZ szerint beszédes tény, hogy Londonban 300 ezer német és 140 ezer francia él. Még a litván bevándorlók is többen vannak, mint a magyarok - akik száma a hivatalos brit statisztikái szerint összesen 48 ezer főt tesz ki - írták, kiemelve: a számok tükrében elmondható, hogy a kivándorlás magyar vonatkozásait a hazai ellenzéki véleményformálók gyakran eltúlozza vagy magyar félremagyarázza.

Felidézték: az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség több éve foglalkozik a kérdéssel: ennek hatására indult el a Gyere Haza Program, mely segít a külföldön munkát vállaló fiataloknak a hazatérésben.

Megjegyezték: ha már "több év fáziskéséssel lekoppintotta" az IKSZ által életre hívott kezdeményezés nevét és üzeneteit Bajnai Gordon, akkor lépjen a tettek mezejére és kínáljon kézzelfogható segítséget a hazatérést tervező magyar fiataloknak.

Bajnai Gordon az ATV hétfői, Start című műsorában arról beszélt, hogy a legképzettebb, legvállalkozóbb kedvű magyar fiatalok "menekülnek el" az országból a reménytelenség elől, őket kell visszahozni.

Beszámolója szerint londoni látogatásakor azt mondta, hogy a kormányprogramuk alcíme az lesz, Gyere Haza - Maradj Itthon. A fiatalokra van szükség, hogy ezt az országot ismét felvirágoztassák - fogalmazott.

Olvasóink írták

 • 7. Mozimasiniszta 2013. április 10. 13:41
  „6#-s Jozkó ! véleményemmel teljesen azonos képet rajzoltál, annyi kiegészítést tennék , hogy jelenleg
  nagy társadalmi feszültséget okoz a tízszeres nyugdíj külömbség is ! Nagyon irritáló, (nem a professzorok nyugdíjára gondoltam) hogy miért kapnak még ma is félmilliós nyugdíjat a Kádár korszak meg a Horn korszak időben kiszuperált komisszárjai és tintanyalói ? a 40-45 évet ledolgozott, elszakadt szakmunkást meg elküldik 40-45 ezerrel "nyugállományba" ? Nem értjük miért nem akarják ezt a területet rendbe rakni ? ez anyagilag és hangulatilag is jelentős volna. És a veszélyeket emlegetve: ez is az ! Majd megláthatjuk ősszel, hogy egymást hajazzák a nyugdíjemelési ígéretekkel, meg a tizenötödik havival...stb...de attól még az országot kiárusítók
  csak-csak tízszer annyi "járandóságot"(júdáspénzt) kapnak mint akiknek az életét ellopták..Na és a cigányoknak miért a nyugdíj alapból osztogatják a segélyt ? És a combos-izmos és tanult gyerekeink miért annyi pénzecskéért dolgoznak, mint akik soha semmit tenni nem is akartak...szóval van itt zátony, ...bőven ! amit nem kerülgetni kellene a kormány(os)nak - hanem felrobbantani !”
 • 6. jozko 2013. április 10. 11:07
  „Bajnai Gordon / és a hatolomra spekuláló minden ellenzéki erő/ ki fogja használni -és a választási kampány finisében még kegyetlenebbül fogja kihasználni - azokat a társadalmi anomáliákat és igazságtalanságokat, amelyeken a Fidesz kormány nem tud urrá lenni. Illúziója ne legyen senkinek!
  Aki másképpen gondolja, vagy azt hiszi, hogy ez "lebeszéléssel" megelőzhető, az mérhetetlenül ostoba!

  Részemről ez nem kormány bírálat - annál többnek szánom!
  A képzett , a munkájuk és a tehetségük alapján jobb sorsra érdemes fiatal és középkorú honfitársaink kivándorlása olyan , a nemzet elbukásával fenyegető veszély, amely mellett egyetlen regnáló hatalom sem állhat tétlenül.
  A látszat tevékenység pedig még a tétlenségnél is roszabb!
  Amíg a kontraszelekció /nevezzük protekciónak, diszkriminációnak, bárminek/ lehetővé teszi azt, hogy közepes, vagy még gyengébb kvalitású emberek jól fizetett munkahelyek biztonságában élhetnek és komoly nyugdíjalapot gyűjthetenek,
  amíg vitatható társadalmi hasznosságú munka/idő/ után az aktív keresők bruttó bérét is elérő sőt meghaladó nyugdíj javadalmazásban részesülnek olyanok, akiknek az állami szférában még a nyugdíj mellett is jól fizető állást biztosítanak költségvetési pénzekből - Bajnaiék "nyilai nagyon is érzékeny ponton találják el a rosszul fizetett dolgozókat, vagy a még rosszabb helyzetben lévő munkanélkülieket! A mellőzött tehetségesek pedig nem látnak más megoldást, mint "menekülni" az országból - mrt ha maradnak, éhbérnél alig több, csöpögtetett javadalmazásukból rájuk marad a sok léhűtő, maholnap nyugdíjas luxus életvitelének fenntartása...
  Megkezdődtek ugyan, úgy ahogy folynak is intézkedések a társadalmi igazságtalanságok felszámolására - de ez nem több, mint szépségflastrom!
  Ha ezeket az igazságtalanságokat nem próbálja a mostani gyenge próbálkozások helyett erőteljesebb intézkedésekkel befolyásolni a kormány - akkor bizony nagyon megkönnyíti a "trónkövetelők" helyzetét!
  Ezt nem látni nem politikai rövidlátás, hanem egyenesen vakság!
  Ha a Kormány és a miniszterelnök nem tud kilépni azok árnyékából, akik nagyon is ellenérdekeltek ezeknek a hatásos intézkedéseknek a meghozatalában és keresztülvitelében - akkor a narancsnak annyi.
  De Magyarországnak is!
  Mert a "trónkövetelők" a politikai hatalomért harcolnak, ami reményeik szerint hasznot hoz - nekik.
  Egy darabig még uralkodhatnak is - egy elöregedő, kiveszésre ítélt magyar kisebbség fölött.
  Meglátásom szerint ezek a hatalmi harc kilátásai - szemellenző nélkül szemlélve a valóságot.”
 • 5. balihoho 2013. április 10. 09:58
  „Ezeket a fiatalokat, már nehezen tudják demagógiával becsapni, és ők legalább tisztán látják, mi a baj ebben az országban. Az a baj, mi, akik itthon vagyunk, szintén tapasztaljuk mi a baj, de alig van, vagy nincs módunk, eszközünk, hogy ezen, számunkra kedvezően változtassunk. Mert az lenne a jó, ha politikusaink, nem csak maguk boldogulására gondolnának, hanem azokra is, akiket kemény, megélhetésünket nehezítő, törvényeikkel tartanak sakkban.”
 • 4. saturnus 2013. április 10. 09:29
  „Nem leszünk szolgák és jobbágyok. Nem leszünk bérencek és kiszolgáltatottak. Nem leszünk mások szekértolója és csicskása. Szabad akarattal szabadon ,szabad Európában. Ott élünk ahol jól élünk megvetjük a zsarnokot szabad ember szabad szellem. Politikai beszédek mind panel dumák. A propaganda fej kidolgozza a témát,az agitációs és propaganda osztály kiadja betűről betűre ,szóról szóra panel szöveget és azt a papagáj kórus elkezdi nyomni az igét. Mint a nép rádió. Ezer hangszóróból ugyanaz a duma jön ki mást nem hallani. Mára már oda jutottak ,hogy a polgár érzékeli látja,megtapasztalja ,hogy odakint zuhog az eső ,de a hangszórókból csak ömlik a duma süt a nap odakint ,süt a nap odakint/nem e hazában. Mára már ezt mindenki érzékeli még az is aki nem fogja fel a dolgokat,csak éppen nem érti de lassan azoknak is kitisztul az elméje ,hogy megvezették és be csapták mint szokták tenni a házasság szédelgők.”
 • 3. Mozimasiniszta 2013. április 10. 09:29
  „2#-es ! a <moderálva>nak annyi erkölcsi alapja van a magyar közéletben bármit tenni, mint a légynek beledögleni a levesünkbe...”
 • 2. szatyi 2013. április 10. 09:13
  „Le kellene már szokni arról, hogy egy párt, szervezet vagy gittegylet meg akarja szabni, hogy a -szemben álló társaság, vagy annak tagja- mit csináljon, kiket szólítson meg, stb.!
  Köze sincs hozzá, ha ismernék az általános önrendelkezés alapelveit!”
 • 1. szentmiki 2013. április 10. 08:45
  „Egy népnek akkor lesz jó, ha tagjai a nagyvilágban szerzett új ismeretekkel kibővített tudással térnek haza, Ők nem bűnös cselekedeteik miatt menekültek el, mint pölö a <moderálva>... . Nem beszélve róla, hogy akik felvértezve más kultúrás tudásával hazatérnek, egy ilyen <moderálva> pénzével már nem tudja becsapni”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több kisebb adóváltozás Matolcsy búcsúcsomagjában

Az Országgyűlés által hétfőn elfogadott adócsomag több adótörvényt érintő módosítást tartalmaz - hívja fel a figyelmet a Mazars. Tovább olvasom