Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

IKSZ: Gyurcsány hagyja abba a kormány elleni nyílt uszítást!

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) felszólítja Gyurcsány Ferencet, hogy hagyja abba a kormány elleni nyílt uszítást és ne tervezzen puccskísérleteket, "bármennyire is sajátja ez egy kommunista politikusnak".
Stágel Bence a szervezet elnöke, a KDNP országgyűlési képviselője és Törcsi Péter ügyvezető alelnök az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta, hogy a volt miniszterelnök továbbra is képtelen beletörődni abba, hogy demokratikus választásokon a pártja alulmaradt és a magyar választók ítéletet mondtak politikájáról, és ország-rombolásáról.

Hozzátették: Gyurcsány beszédében azt mondta, nem gyűlöli ellenfeleit, de megveti őket. "Mi kereszténydemokrataként egyiket sem tesszük, viszont javasoljuk Gyurcsánynak, tartózkodjon a további kirohanásoktól és hathatósan tanulmányozza, hogyan kell növekedési pályára állítani Magyarországot" - fogalmaztak állásfoglalásukban, és kiemelték: Gyurcsány Ferenc visszatalált gyökereihez.

Utalva a volt kormányfő által a Moszkva tér átnevezése kapcsán megfogalmazottakra, azt üzenték Gyurcsány Ferencnek, hogy a rendszerváltás két évtizeddel ezelőtt már végbement, a KISZ és az MSZMP megszűnt, ebből következik, hogy Magyarországnak nincs szüksége Moszkvától semmiféle jóváhagyásra, különösen nem budapesti közterületek elnevezésénél.

"Jól látszik, hogy Gyurcsány Ferenc semmibe veszi az ország érdekét és ugyanazok a régi kommunista reflexek vezérlik a politikáját, amelyek vezérelték őt KISZ KB titkárként" - fogalmaztak a kereszténydemokrata politikusok, akik a volt kormányfő által előző nap többször hangoztatott "No pasaran! Nem törnek át!" szlogenről kiemelték: azt máig használják kommunista és anarchista körökben. Gyurcsány Ferenc tekintette már példaképének a kommunista Che Guevarát, most pedig egy spanyolországi kommunistát idézett, akit Sztálin fegyverrel és pénzzel támogatott, akinek az oldalán harcolt többek között Gerő Ernő, Rajk László, Münnich Ferenc, Zalka Máté és sokan mások, akik közreműködtek Magyarország tönkretételében a kommunista diktatúra idején - írták, hozzátéve: őket nevezik "spanyolosoknak", akik a polgárháború évei alatt a történelem egyik legvéresebb keresztényüldözését hajtották végre, lemészárolva ártatlan híveket és papokat.

Olvasóink írták

 • 12. Nátrix73 2011. május 03. 20:19
  „Amúgy meg, kedves IKSZ-esek, inkább egyétek a pörköltet csalamádéval, meg örüljetek, hogy a melegek nem házasodhatnak (nem mintha eddig házasodhattak volna...)! :D Röhejesek vagytok! LOL!”
 • 11. Nátrix73 2011. május 03. 20:17
  „5. Jozsoci 2011.05.03. 07:39

  Lájk! :D”
 • 10. dodó 2011. május 03. 16:40
  „Ha az úgynevezett "ifjúsági szervezetek" között ez az alakulatocska olyan súlyt képvisel, mint szülőanyja a KDNP a pártok között, nyugodtan elmehet a nyivákolásával oda, ahová gondolom.”
 • 9. x 2011. május 03. 15:45
  „Az index-hu ezt írta erről a "Miért van banán a szociális boltban?" című vasárnapi cikkben:
  http://index.hu/belfold/2011/05/01/majalis/
  "No pasarán!" - Gyurcsány Ferenc. Az egykori miniszterelnök sokszor elismételte a Dolores Ibárruri baszk kommunista vezető által Madrid ostrománál híressé tett mondatot, aminek a legjobb magyar fordítása talán az, hogy "nem juthatnak át". Sajnos Gyurcsány spanyolja nem az igazi, így a kiejtéssel és a hangsúlyozással zavaró gondok voltak végig. Egyébként Franco csapatai, akikhez Ibárruri szólt, végül átjutottak, Ibárruri pedig negyven évre emigrációba kényszerült.
  http://hu.wikipedia.org/wiki/No_pasar%C3%A1n”
 • 8. achilleus 2011. május 03. 14:47
  „"most pedig egy spanyolországi kommunistát idézett"
  --- haha, nem tudják kit, Dolores Ibárruri-t (Golgotavirágot) idézték, http://en.wikipedia.org/wiki/Dolores_Ib%C3%A1rruri - "Non pasaran! Nem törnek át!", idézte zavaros értelmezésben a spanyol kommunista, Dolores Ibárruri szavait. Egyszerre volt ijesztő és szánalmas. (Inkább az utóbbi.) Szereplését az egyik hírportál olvasója így kommentelte: "Kámpec, Dolores."”
 • 7. macs 2011. május 03. 11:08
  „Olyan ez, mint amikor 2 verekedő gyereket megkérdeznek, hogy kezdödőtt a verekedés. A válasz, visszaütött.”
 • 6. queenmargareth 2011. május 03. 07:41
  „jesszus, majdnem 8 évig támadták Gyf-et fideszék, volt ott uszítás minden...”
 • 5. Jozsoci 2011. május 03. 07:39
  „Milyen hangot használt a korábbi ellenzék???!!! Szólásszabadság van! /elvileg/. Bár én GyF. helyében behúznám fülemet-farkamat, és horgászni járnék. Bár lehet hogy a Velencei-tónál a halak is Gurcsány takarodj! felíratú táblával fogadnák.”
 • 4. Vörcsi 2011. május 03. 06:24
  „Nicsak! Ki beszél?”
 • 3. deszkás 2011. május 03. 00:00
  „Kedves IKSZ-ek! Mit tetszettetek eddig csinálni? Nem ugyanezt? Bolhafinggal se lett jobb.De a komcsizás mint végső érv (?) az igen.Menjetek Párizsba és ott nézzetek szét milyen nevek vannak basszus még Sztálin u is van.Aki a múltat nem tiszteli a jövőt nem érdemli.”
 • 2. sadap12 2011. május 02. 23:45
  „no ez derék, ifjúkommunista keresztény pártkatonák! Szétnézhetnétek, mit müvel a nemlétező pártotok Szegeden....antitalentum pártkatonák, rokonok a városi cégek vezetői székeiből gazdagodnak a közösből. Mintha inkább ezek lennének régi a komcsi reflexek!”
 • 1. tótkomlósi 2011. május 02. 23:40
  „Fáj, hogy a fagyi visszanyal???????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott Nemti független polgármestere

Lemondott Nemti polgármestere, emiatt a Nógrád megyei faluban időközi választást írnak ki -… Tovább olvasom