Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

IKSZ: nem a kvótázásra!

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) üdvözli a magyar kormány határozott kiállását a női kvóták bármilyen formában történő bevezetése ellen.

A szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: úgy gondolják, hogy a kvótázás és a pozitív diszkrimináció egyéb formái annak a jellegzetes balliberális politikának a sarokkövei, mely társadalmi mérnökösködés útján, mesterkélten akar választ adni a világ kérdéseire.

Utalva Viviane Reding igazságügyi biztos javaslatára, miszerint magánpiaci vállalatok Európa-szerte büntethetőek lennének, ha felügyelőbizottságaikban a nők aránya nem éri el a negyven százalékos szintet, kifejtették: a biztos legújabb ötlete jó példája a felülről tervezett társadalmak "bizarr ideájának".

Kiemelték: fiatal kereszténydemokrataként egy olyan világban hisznek, ahol a társadalmi boldogulás és a karrierépítés alapja és feltétele nő és férfi számára egyaránt az elvégzett munka mennyisége és minősége, nem pedig valamiféle megkülönböztetés révén szerzett helyzeti előny. Ezért elleneznek minden olyan kezdeményezést, mely bármilyen társadalmi csoportot megalapozatlanul előnyben akar részesíteni a többihez képest és támogatják a magyar kormányt, mely elutasítja, hogy európai szinten jogilag kötelező érvényű előírások szülessenek ebben a kérdésben.

Olvasóink írták

 • 2. klj-54 2012. szeptember 18. 12:02
  „Érdekes ez a hazug kettősség!
  Amikor egy pojáca el merte mondani azt amit az átlag magyar férfi gondolt azonnal felhördültek.
  De amikor a tettek mezejére kellene lépni mégiscsak kiderül valójában mit is gondolnak a nem tisztelt képviselőink.
  Rövid jelzőt tudok rájuk akasztani:
  "hiteltelenek."”
 • 1. CsImre 2012. szeptember 17. 23:02
  „"Ezért elleneznek minden olyan kezdeményezést, mely bármilyen társadalmi csoportot megalapozatlanul előnyben akar részesíteni a többihez képest"

  Érdekes, amikor a katolikus egyházat akarják megalapozatlanul előnyben részesíteni, akkor nem ellenkeznek annyira.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat sérült, közöttük két gyerek egy balesetben

Két autó ütközött össze Pomáz és Szentendre között egy mellékúton hétfő este. Tovább olvasom