Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Illegális vágóhidat zártak be Békés megyében

Tiltott tevékenységből származó termékeket foglaltak le egy csabacsűdi vállalkozónál.
Tiltott tevékenységből származó termékeket foglaltak le a Békés megyei élelmiszerbiztonsági hatóság szakemberei egy csabacsűdi vállalkozónál, a vágóhíd működését felfüggesztették, a bírság kiszabása folyamatban van.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szerdai közleménye szerint a hatóság munkatársai az illetékes rendőrkapitányság bevonásával a vállalkozó lakóhelyén, valamint a kizárólag sertés vágására engedélyezett vágóhídon is végeztek ellenőrzéseket.

A vágóhídon a szakemberek az élelmiszerbiztonságra vonatkozó szabálytalanságokon túl - takarítatlanság, kártevők elleni védekezés hiányosságai, pergő, hiányos falburkolatok - a működési engedélyben nem szereplő, tehát tiltott tevékenység végzéséből származó termékeket, jelöletlen, darabolt, fagyasztott húsrészeket, belsőségeket, tisztított sózott sertés belet is találtak az üzem különböző helyiségeiben.

A vállalkozó lakóhelyének ellenőrzése során további tiltott tevékenységből származó termékek kerültek elő, amelyek más üzemek címkéjével voltak ellátva - áll a közleményben.

A hatóság a tiltott tevékenységből származó termékeket lefoglalta és elrendelte azok megsemmisítését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmincmilliós beszerzés, felújítások a tatai edzőtáborban

A Nemzeti Sportközpontok főigazgatójának bejelentése szerint hamarosan megkezdődnek a tatai… Tovább olvasom