Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Ilonka néni százegy éves

Sopron egyik legidősebb polgára alighanem a százegy esztendős Hainz Jánosné. Ilonka nénit születésnapján a családján kívül a városvezetés is köszöntötte. Az idős asszony három gyermek édesanyjaként három unoka, négy dédunoka és egy ükunoka szerető nagyija.
Két világháborút is átélt a százegyedik születésnapját a napokban ünneplő Hainz Jánosné. Ilonka néni 1905 júniusában látta meg a napvilágot Sopronban, egy cipészmester és az akkori Pannónia Szálló főszakácsnéja gyermekeként. A matuzsálemi korú soproni asszonyt szerettein kívül a város nevében Walter Dezső polgármester köszöntötte tegnap. – Férje, azaz az édesapám sajnos nem élhette meg édesanya születésnapját, ő hatvanévesen meghalt – mondja Ilonka néni lánya, a hatvankilenc esztendős Éva. Ilonka néni – bár kiváló egészségnek örvend – hallása már nem a régi, ezért lánya tolmácsolja gondolatait. – Édesanya az orsolyitákhoz járt, aztán varrónőnek tanult, de végül a kenyérgyárban helyezkedett el, ahonnan hetvenhat éves korában ment nyugdíjba. Két testvérem volt, bátyám fiatalon elhunyt, öcsém pedig most hatvankét éves. Kettőnk családjában három unoka, négy dédunoka és egy ükunoka köszöntötte őt születésnapján.
Ilonka néni a lehető legjobb egészségnek örvend, és ahogy a család mondja, az egészséges életmódon kívül örökletes tényezők is közrejátszottak a tekintélyes kor elérésében. – Apai ágon sokan éltek száz vagy közel száz évig, unokatestvére a kerek születésnap után, nagybátyja pedig kilencvenöt évesen hunyt el – tette hozzá Éva asszony. – Anya igazi örökmozgó életet élt: jött, ment, szaladt és kettesével vette a lépcsőfokokat egészen egy sajnálatos balesetéig, amikor is elcsúszott és eltörte a combcsontját. Gyógyszert azonban mind a mai napig nem szed. Férjemmel, Gáborral ketten vigyázunk édesanyára, és reméljük, még sok szép esztendő áll előtte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolvajok

Győr újvárosi és szigeti kerületeiben egyre többen építkeznek, sok telek még nincs bekerítve.… Tovább olvasom