Délmagyar logó

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Ilyen sufnituningot még nem láttunk: buszból fabrikált illegális gáztöltőt a nyírbátori férfi - fotók

A magyarok találékonysága végtelen, de ezt a készüléket valószínűleg nem szabadalmaztatják.
A gázszolgáltató egyik munkatársa tett feljelentést ismeretlen tettes ellen 2017. április 6-án, miután egy nyírbátori lakóház udvarán földgáz illegális vételezésére utaló körülményeket tapasztalt. A Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai a szakértők bevonásával elvégzett nyomozás alatt megállapították, hogy L. L. 42 éves nyírbátori lakos a lakóház udvarán valóban vezetékes földgázt vételezett - és cseppfolyósított - illegálisan. Mégpedig egy általa kompresszorból, tartályokból, egy autóbuszból és egyéb tartozékokból készített berendezés segítségével, mit szerintünk nem fog szabadalmaztatni.
 

A gyanúsított a jogellenesen és szabálytalanul vételezett vezetékes földgázzal illegális gáztöltőállomást üzemeltetett.

Buszból fabrikált illegális gáztöltőt - GALÉRIA. Fotó: police.hu

A földgáz cseppfolyósítására szolgáló berendezés a beszerzett szakértői vélemény szerint robbanásveszélyes volt, így közveszély előidézésére alkalmas. A szakemberek a robbanásveszélyes rákötést a feljelentést követően haladéktalanul megszüntették. Az áramszolgáltató munkatársai megállapították az ingatlanon, hogy áramot is vételeztek illegálisan - azt nem tudjuk, mivel, de a busz után nincsenek illúzióink. 

A rendőrök a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekező L. L.-t közveszélyokozás és lopás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként - így fogalmazott a police.hu. A Nyírbátori Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát
Európa öregszik, népessége fogy, ezért komoly versenyhátrányban van - mondta a kormányfő. Tovább olvasom