Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

IMF-jelentés: angolul tájékoztat a kormány

Angol nyelven tette fel honlapjára a Pénzügyminisztérium a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországról szóló novemberi jelentését - ezt kifogásolja cikkében a Blikk.
Az újság hétvégén még azt írta, hogy a tárca "eltitkolta" a dokumentumot. A minisztérium erre reagálva azt közölte, hogy még november 17-én megjelent a jelentés a honlapon és a távirati iroda és idézte annak tartalmát. A Blikk most arról ír, hogy "az MTI jelentése pedig nem tartalmazta az országra nézve hátrányos adatokat". Az szerepel ugyanis a dokumentumban, ha minden feltételüket teljesítjük, 2015 előtt akkor sem lesz magyar euró. Kolláth György alkotmányjogász szerint a törvényt is megkerülte a Pénzügyminisztérium azzal, hogy a dokumentumot csak angol nyelven tette hozzáférhetővé. Egy ilyen súlyú iratot magyar nyelven is olvashatóvá kell tenni - szögezte le.

Olvasóink írták

 • 5. aranka2 2009. január 27. 23:16
  „Ha meg lefordították volna, az lenne a baj, hogy eltorzították. Tessék megtanulni angolul, tudjuk, minden írás eredetiben a legjobb (Kivéve a Micimackó, de azt Karinthy fordította)”
 • 4. nyomdasz63 2009. január 27. 10:39
  „Nehogy már az alacsonyabb iskolázottságúak/akiket könnyebb rájuk-szavazásra hülyíteni/el tudják olvasni !”
 • 3. achilleus 2009. január 27. 10:08
  „"....válságkommunikáció és válságpszichózis, addig kell mindezt fokozni, ameddig a népek maguk fogják követelni, hogy fosszák ki őket, meghúzzuk a nadrágszíjat, amit már háromszor körbe lyuggattunk ötven év alatt, a kormány válságot kezel, most kellene mindet agyonverni, úgyis hiába, megöl minket a Disznófejű Nagyúr..." (Magyar Hírlap, ma)
  Durva, de már - a cikkíró szerint - az "agyonverésük" sem old meg semmit, itt marad utánuk a petéikkel teli nyálka, amibe beleragadunk, - nyolcadik utasként”
 • 2. comet 2009. január 27. 09:37
  „A kormány folyamatosan megszegi a törvényeket, mégpedig azért mert megteheti.
  Mit várhatunk attó a Veres Jánostól akinek barátja és volt üzlettársa börtönben ül de családi vállakozását állami megrendelések segítik, attól a Veres úrtól akinek fiait védelmi pénz kicsikarásán kapta rajta az egyik hírcsatorna, majd ezen hírcsatorna riporterét kábítószer ügybe akarták keverni, a maffiózó gyerekeket lebuktató vállalkozó büféje elé meg biztonsági őröket állítottak akik nem engedtek vásárlót a büféhez (igen ez megtörténhet Magyarországo. Oda lehet küldeni ilyen izomagyuakat egy bolt elé akik nem engedik be a vevőket - és a szálak vezető politikusokhoz vezetnek.)
  Köztársasági elnök úr, legfőbb ügyész úr, Orbán Viktor úr, mi kell még hogy csináljanak már valamit ezzel a törvénytelen mindent felélő galerivel? Van e olyan törvénysértés, vagy van-e olyan mélypontja az ország helyzetének hogy elkezdjék végezni a dolgukat, amire felesküdtek, amiért a fizetésüket kapják?
  Holnaptól a kormány Kínaiul fog kommunikálni? Azt többen beszélik mint az angolt.”
 • 1. KolompárRómeó 2009. január 27. 08:55
  „Ombucmant! Azonnal! Es az osszes cigany nyelv? He? Azokon miert nem jelent meg? Felhaborito, azonnal adot emelni es minden ciganynak egy csomo penzt adni belole karteriteskent!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma indul a 40. Filmszemle

Kedden kezdődik a jubileumi, 40. Magyar Filmszemle Budapesten. A versenyfilmek száma kereken 100, a… Tovább olvasom