Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Incidensek A Da Vinci-kód film miatt

Incidensek zajlottak le az athéni (ortodox) katedrális előtt vasárnap a jövő héten bemutatásra kerülő, A Da Vinci-kód című film miatt. A Mega görög televíziós magántársaság riporterét és operatőrét rövid időre őrizetbe vették, miután megpróbálták filmre venni, amint az ortodox egyháznak a film ellen kiadott brosúráját osztogatják a híveknek.

Püspök jóváhagyás nélkül

Újabb püspököt szenteltek föl vasárnap Kínában a Vatikán engedélye nélkül. Csan Szi-lu (Zhan Silu), az újdonsült főpap 2000 óta segédpüspök volt a délkelet-kínai Fucsien (Fujian) tartomány Mingdong (Mingdong) püspökségén.

Kitelepítés Indonéziában

Vasárnap is folyt Indonéziában a Merapi vulkán oldalában lakó több ezer falusi kitelepítése, miután a tűzhányó perzselő gázfelhőket lövell a lakóövezetek irányába. A lakók jó része viszont kétkedik a helyzet komolyságában, s a vulkánkitörés veszélyével dacolva nem hagyja sorsára otthonát, a termést és a jószágot. A rendfenntartó erők inkább szép szóval, mintsem erőszakkal igyekeznek jobb belátásra bírni azokat, akik maradni szándékoznak. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyszer volt „barokk” cirkuszi sátor

Nem új keletű, hogy a két éve a Széchenyi térre települt fesztivál megosztja a győri lakosságot,… Tovább olvasom