Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Index: újraindult a nyomozás Leisztinger-ügyében

Újraindult a nyomozás a Leisztinger Tamáshoz kapcsolódó zsarolási ügyben.
Újraindult a nyomozás a Leisztinger Tamáshoz kapcsolódó zsarolási ügyben - számolt be pénteken az index.hu. Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI-nek megerősítette: ismeretlen tettes ellen zsarolás miatt nyomoz a rendőrség.
A szóvivő annyit közölt, hogy a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya folytatja az eljárást.

Az index.hu írása szerint négyen is Leisztinger Tamás üzletemberre vallottak egy ingatlanos zsarolási ügyben, amelyben több mint egy éve felfüggesztette, az elmúlt napokban azonban újraindította a nyomozást a BRFK.

A portál emlékeztetett: a nyomozás az úgynevezett infoparkos telkekkel kapcsolatos zsarolási ügyben 2008-ban indult, 2009-ben felfüggesztették, majd a napokban, miután az egyik sértett feljelentéskiegészítést tett, újraindították.

Az Index szerint a felek üzleti ellentétének lényege, hogy 2007 decemberében az állami tulajdonú InfoPark Zrt. a Noveco Investre ruházta a tulajdonában álló, a Lágymányosi híd déli oldalán fekvő terület földhasználati jogát. Az Infopark Zrt.-t 2008-ban privatizálták, a K-Immo cég vásárolta meg. A K-Immo cáfolta, hogy a cég Leisztinger Tamás érdekkörébe tartozna, ám mind az InfoPark Zrt. korábbi vezérigazgatója, mind az Noveco tulajdonosa és két képviselője a hírportál szerint "kész tényként állítja, hogy a terület új tulajdonosa valójában Leisztinger Tamás, aki későn jött rá arra, hogy a terület tulajdonjoga a földhasználati jog nélkül nem sokat ér". Állításuk szerint ezért ő hívatta magához az ügyben először a vezérigazgatót, majd a Noveco képviselőit.

Az üzletembereket, akik a 2008-ban indult nyomozás alapjául szolgáló feljelentést tették, a Parlament Caféba invitálták beszélgetésre, ahová mindkét fél részéről hárman-hárman mentek el. A beszélgetésen ott volt egy MSZP-s volt önkormányzati képviselő is, aki az Index szerint "állítólag kijelentette, hogy megbízói köztiszteletben álló fehér kesztyűs urak, akik nem szeretnék bemocskolni a fehér kesztyűjüket, ezért rá bízták az ügyet". A portál szerint a képviselő hozzátette, hogy "400 millió forintot tud felajánlani, ha a projekt szerződéseit megsemmisítik vagy a projektcéget eladják, ellenkező esetben baleset vagy nagyon nagy baj fogja érni őket, le fogja őket csukatni a rendőrséggel". Ezek után a megfenyegetett üzletemberek egyike feljelentést tett a rendőrségen, ahol a beszélgetésről hárman egybehangzó tanúvallomást tettek - emlékeztetett az index.hu.

A portál nyilvánosságra hozta az ügyben a Noveco egyik tulajdonosa által tett feljelentéskiegészítést. A januárban kelt dokumentum szerint a kávéházi beszélgetés után két héttel az Inforpark volt vezérigazgatója megkereste őt, hogy Leisztinger Tamás hívatja. A találkozóra nem ő ment el, hanem a testvére és egy másik férfi. A dokumentum szerint a feljelentő azt írta: "azt mondták, hogy Leisztinger Tamás várta őket, és a megkötött szerződések megsemmisítésére, vagy a cégünk eladására adott ultimátumot. Mondván, ha nem engedelmeskedünk, a jó rendőrségi és ügyészségi kapcsolatai által lecsukat mindenkit, akinek közbe volt az üzletéhez."

Az Index arról is írt, hogy időközben felismerték a sértettek a kávézóban történt beszélgetésen részt vevő volt szocialista önkormányzati képviselőt. A portál hozzátette: ellene más ügyben is folyik nyomozás a Központi Nyomozó Főügyészségen. Az Index pénteki cikke nem nevezi meg a volt képviselőt, ugyanakkor a szövegbe bemásoltak egy hivatkozást, amely egy korábbi cikkük internetes elérhetősége. Ebben a korábbi cikkben arról írtak, hogy vádat emelt Wieszt János, a XI. kerületi önkormányzat vagyongazdálkodási bizottságának volt elnöke ellen a Központi Nyomozó Főügyészség.

Olvasóink írták

  • 1. bánki 2012. április 20. 14:36
    „A Forrást beszoptuk !
    Lesztinger - Újhelyi mutyi !

    Botkának több esze volt - kimaradt !

    Csak el kéne kapni az összes ,,politikai bűnöző" tökét úgy húsz éves genszterválltás után !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigyázat! Adathalász-levél az interneten

OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg ismeretlenek adatokat kicsalni a bank ügyfeleitől egy, az… Tovább olvasom