Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Indul a magyar őssejt-program

Egri és pécsi kutatók olyan szert fejlesztettek ki, amelyek ötven százalékkal fokozzák a felnőttkori őssejttermelődést. Aki szedi a gyógyszert, az kigyógyulhat a cukorbajból, javulhat a látása és könnyebben gyógyulnak a sebei. Pécsett az állatkísérleteknél tartanak.
Ha valamilyen szerv megbetegszik, az őssejtek odavándorolnak, megtelepszenek és részt vesznek a szövetek újjáépítésében. Egri és pécsi kutatók az elmúlt egy évben azt vizsgálták, hogy egyes növényi anyagok milyen hatással vannak az őssejttermelődésre.

Ezer anyagból olyan húsz fajtát választottunk ki, ezek teljesen természetes anyagok sárgabarack vagy körömvirág.

A hatóanyagokból összeállítottak egy keveréket. A pécsi egyetemen kísérleteztek vele. Patkányok máját először egy méreggel károsították. A csoport egyik fele kapott az őssejttermelést fokozó szerből, a másik fele viszont nem.

Egy idő után néztük a májregenerációt, nagyon egyszerűen, igazából a májsúlyokkal mértük. És abbban a csoportban, akik az őssejtfokozó
készítményt kapták, a májregeneráció gyorsabb volt - mondja Kiss doktor.

Ha több őssejtünk van, akkor egészségesebbek maradnak a szervek. Meggyógyulhat a cukorbetegség, javulhat a látás, gyorsabban gyógyulnak a sebek. A táplálékkiegészítő még az idén a polcokra kerülhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szülés előtt: fél nap a folyosón

Tovább olvasom