Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Indul a telefonos ügyintézés az APEH-nél

Telefonos ügyintézéssel és több ügyfélszolgálattal teszi gyorsabbá a munkát az APEH. Az ügyfelek egy nyolc karakterből álló azonosítóval telefonon kérhetnek tájékoztatást a folyószámla-adatokról, a bevallásról vagy az adószám érvényességéről. Az ügyfél-azonosítót július 1-től lehet kérni, a szolgáltatás 30 napon belül lesz elérhető.
Az APEH a gyorsabb és egyszerűbb ügyintézés miatt új szolgáltatásokat vezet be. A telefonos tájékoztatást eddig csak általános ügyekben lehetett elérni, mostantól azonban egyes adóügyeket is el lehet intézni, az adótitok sérülése nélkül.

Az egyéni ügyfélazonosító beütése után folyószámlával vagy a bevallással kapcsolatos tájékoztatást kérhetnek az ügyfelek, de be lehet jelenteni a változásokat és meg lehet kérdezni az adószám érvényességét is. A telefonbeszélgetéseket egyébként az APEH rögzíti, a beszélgetést pedig az ügyfél is visszahallgathatja.

Az adóhatóság az ügyfélszolgálati irodahálózatát is újragondolja. Lesz, ahol összevonják vagy bezárják ezeket, másutt pedig újakat nyitnak. A cél az, hogy 2011-ig minden kistérségben legyen elérhető ügyfélszolgálat.

Olvasóink írták

  • 1. varadipal 2009. június 30. 09:29
    „Ugyanmár Királylány! A szegedi Apeh 4 hónap alatt kért le egy adatot a budapestitől a XXI. században. Az eljárást addig ügyesen felfüggesztette, és az 5 hónapban meghozott határozattal visszaítélt , jogtalanul beszedett illeték után lenyelte a kamatot azzal, hogy a határozat jogerőre emelkedés után 30 napja van a kamatmentes visszautalásra. Gratulálok az egyablakos ügyfélcentrikus semmihajtó ügyintézőikhez, és még többb prémiumot nekik az adómból, és 6 havi kamataiból.A versenyszférában éhen halnának. Megjegyzem, hogy tanulatlan, tapasztalat nélküli ügyintézők garmada kezében van a bélyegző az egész közigazgatásban.A minimim színvonal alá züllesztés tényleg sikeres volt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bárándy szerint ma kiderülhet, ki áll a neonácik oldalán

Hétfőn kiderülhet, ki áll a neonácik oldalán és ki az áldozatokén - így fogalmazott az MSZP-s… Tovább olvasom