Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

Indul az eMagyar portál

Az eMagyar portál 330 határon túli helyszínen működő eMagyar pont hálózati együttműködését segíti elő.
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) „Szülőföldön az információs társadalomba" programjának köszönhetően 330 helyszínt számláló eMagyar pont hálózat működik nemcsak a Kárpát-medencében, hanem a tengerentúlon is. Az ingyenesen vagy kedvezményes áron internetezési lehetőséget biztosító közösségi helyek a határon túli magyarok világhálóhoz jutását segítik elő.

A www.emagyar.net címen ma induló eMagyar portállal az IHM az eMagyar pontok üzemeltetőit kívánja bekapcsolni a hálózat működésébe. A portál az általános információkon kívül (a “Szülőföldön az információs társadalomba" program célja és megvalósulása, a Magyarság az Információs Társadalomban Testület tevékenysége), tartalmaz majd régió-specifikus adatokat is, illetve lehetőséget biztosít minden eMagyar pont számára, hogy bekapcsolódjon a portál tartalomfejlesztésébe, és ezzel a világban élő magyarságról, valamint a helyi intézményekről és kezdeményezésekről szolgáljon információval.

Az IHM és a határon túli magyar szervezetek célja a portál létrehozásával egy közös fórum biztosítása a folyamatos szakmai párbeszédhez, illetve fejlesztési stratégiák közös kidolgozásához.

Az eMagyar portál tartalommal való folyamatos feltöltését szerkesztőbizottság végzi, amelyben minden régió képviselteti magát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megakasztotta a Hankook-beruházást a Levegő Munkacsoport

Fellebbezést nyújtott be a Levegő Munkacsoport a Hankook gumiabroncsgyár tervezett dunaújvárosi… Tovább olvasom