Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Indulás kölcsönzött munkaerővel

Egyre több cégvezető dönt a tervezhető, kézben tartható költségekkel járó munkaerő-kölcsönzés mellett.

A legkisebb kockázattal

– Pár hete futott be hozzánk a megbízás: egy 2006 második félévében induló új cég részére kell keresnünk és kiközvetítenünk öt megbízható munkatársat, akik majd főállásban a menedzsmentet alkotják, és kölcsönöznünk harminc kétkezi munkást, akik a termelést végzik. Utóbbiakból a legjobbakat nyilván idővel felveszi majd a cég, az alkalmatlannak bizonyulók helyett pedig mindig újabbakat kér. Így tölti fel a legkisebb kockázattal megbízható munkatársakkal a létszámot – mutatja be a munkaerő-kölcsönzés legújabb divatos területeit Kurdi Ferenc, a munkaerő-közvetítéssel és -kölcsönzéssel is foglalkozó Pannon-Work rt. értékesítési vezetője.

Kurdi Ferenc
Meglepő igények

A győri központtal működő Pannon-Work rt.-nek jelentős tapasztalata van a munkaerő-kölcsönzés terén, hiszen tavalyi éves árbevételének 85 százaléka ebből a tevékenységből származik. Összességében 1,7 millió munkaórát teljesítettek az rt.-vel kapcsolatban álló munkavállalók és diákok, ebből 900 ezer órát kölcsönzött munkatársak dolgoztak le.

– Négyszáz partnerünkből mintegy 100–150 cég rendszeresen kölcsönöz tőlünk munkaerőt, és a kör egyre bővül: sok a visszatérő megrendelőnk. Ők általában ugyanazt a munkaerőt kérik. Mivel nem kell őket betanítani, sokkal hatékonyabb a munkájuk – mondja Kurdi Ferenc.

– Teljesítettünk már meglepő igényeket is: tavaly augusztusban a győri ipari park egyik cégének megbízására 3 hét alatt 60 főt kölcsönöztünk ki. Ekkora létszámot ilyen rövid idő alatt összeszedni megbízható munkavállalókból tényleg kihívás volt, de nekünk sikerült. Ebben nem kis szerepe volt partnerünknek, a Kisalföldnek is, melyet az egyik leghatékonyabb médiának tartunk az álláshirdetések piacán.

EMMA és a törvények

A munkaerőt kölcsönző cégeknek azt is tudniuk kell, hogy az év eleje óta a kölcsönvevőknek nagyon oda kell figyelniük arra, hogy melyik kölcsönző céggel kötnek szerződést. A munkaerő-kölcsönzés ugyanis már rég nemcsak ár, hanem minőség és szabályosság kérdése is. Ha a kölcsönző cég nem rendelkezik a megfelelő engedélyekkel, nem köt megfelelő szerződést a kölcsönzött dolgozókkal, vagy nem jelenti be őket az egységes magyar munkaügyi nyilvántartásba (EMMA), akkor a törvény semmisnek tekinti a kölcsönzési szerződést, és a munkásokat a kölcsönvevő alkalmazottainak tekinti. Ezzel pedig pont az előnyöktől esik el a bérlő cég, fizetheti a járulékokat, intézheti a felmondást és még egy sereg kellemetlenséggel kell szembenéznie. Biztonságot jelenthet azonban a cégek számára, hogy a törvény lehetővé teszi azt, hogy szerződés előtt a bérbevevő bekérje a kölcsönző cég működési engedélyét, és tájékozódjon arról is, hogy rendelkezik-e a megfelelő szakmai biztosításokkal.

A Pannon-Work rt. nemcsak azzal lóg ki a munkaerő-kölcsönző cégek sorából, hogy évi 25 milliós, a munkavállalói által okozott kár rendezésére alkalmas biztosítással rendelkezik, hanem azzal is, hogy nagyon sok általunk kikölcsönzött személy találja meg így az állandó munkahelyét. A havonta átlagosan kikölcsönzött mintegy 500 munkavállaló jelentős része, tavaly közel 120 fő lelkiismeretes munkavégzése mellett annak köszönheti új munkahelyét, hogy a Pannon-Work rt.-vel került kapcsolatba – fejtette ki Kurdi Ferenc.

Nem fő a személyzetis feje

Hogy milyen előnyökkel járhat a cégek számára, ha kölcsönzi a munkatársakat? Határozott időre, akár pár napra vagy hétre is igénybe lehet venni őket, és a megrendelések csökkenésekor nem fő a személyzetis feje, hogyan szabaduljon meg a feleslegessé vált létszámtól. Hasznos megoldás ez, különösen, hogy a megbízó gyakran azt a gárdát kéri, amelyik már korábban is dolgozott nála kölcsönzött formában, így nem kell vesződnie a betanítással sem. A bérbevevőnek nincs gondja a felvétellel és elbocsátással, nem kell vesződnie a bérszámfejtéssel, sőt – bár ebben a pontban A munka törvénykönyvének idei változása már fokozottan védi a munkavállalókat –, gyakran kevesebbet fizetnek egy bérelt munkaerőnek, mint annak, aki ugyanazt a munkát főállásban végzi. Megteheti a munkáltató, hiszen ő adja a munkát, ő szabja meg a feltételeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kell a közterületekre defibrillátor?

Tovább olvasom