Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Indulatok a kiállítás körül

Fölényes idegenbeli győzelme ellenére forrnak az indulatok az MKB-Euroleasing miskolci vendégszereplése után. Az éllovas soproniak Ivana Matovic kiállítása miatt a játékvezető mqködésének vizsgálatát kérik.

Kosárlabda

Simán nyerte Miskolcon, a Diósgyőr elleni rangadót az MKB-

Euroleasing Sopron női csapata. Az örömbe némi üröm is vegyült, a soproni csapat centerét, Ivana Matovicot ugyanis kiállította a mérkőzés első számú játékvezetője, Kóthay László.
Török Zoltán, a soproni klub ügyvezetője: „Az eset a meccs utolsó percében történt, amikor több mint húsz ponttal vezetett csapatunk. Matovic ziccert dobott, s visszafelé futtában a hazaiak amerikai játékosa, Hollie Tyler megütötte. Kóthay játékvezető az esetet észlelve kettős hibát ítélt, ami azért meglepő, mert egyértelmq – s ezt a mérkőzés video-

felvétele is igazolja –, hogy Tyler ütötte meg a mi játékosunkat. Ezek után Matovic odament Kóthay játékvezetőhöz, mondott neki valamit. A bíró ezek után kiállította játékosunkat, arra hivatkozva, hogy Matovic leköpte. Az lehet, hogy miközben odament hozzá, egy-két csepp izzadtság fröccsent a játékvezetőre, de a felvételen tisztán látszik, hogy centerünk semmi ilyesmit nem tett. A találkozó után már beszéltem a szövetség játékvezető-bizottságának elnökével, Cziffra Mihállyal, s hivatalosan is kérni fogjuk Kóthay játékvezető mqködésének kivizsgálását. Levelünk mellé a mérkőzés videofelvételét is elküldjük.”
A sportvezető még hozzátette: a lefújás után az öltözőfolyosón több ember előtt megköszönte a bíráskodást a második számú játékvezetőnek, Király Lászlónak, Kóthaynak pedig annyit mondott: „Ez szégyenteljes volt, ahogy ma vezettél...” A bíró erre azt mondta a soproni sportvezetőnek: ezért a bíróságon feljelenti.
Az esettel kapcsolatban megkérdeztük Cziffra Mihályt. A jb elnöke a videofelvétel és a mérkőzés jegyzőkönyvének – rajta a játékvezetői jelentéssel – megtekintése után a következőket mondta: „Matovic kosara után a visszafutó soproni centert meglökte a Diósgyőr amerikai játékosa, Tyler. Ezt követően a két játékos szóváltásba keveredett egymással, s ekkor ítélt kettős hibát Kóthay játékvezető. Ezt követően Keller Annamária, a DKSK másik centere ment oda, hogy elvigye a helyszínről csapattársát, Tylert. A játékvezető jelentésében itt szerepel az, hogy Matovic köpött egyet, hangsúlyozandó azonban, hogy nem a játékvezetőt akarta leköpni. A köpés miatt azonban kiállította a centert a játékvezető.”
Cziffra Mihály beszélt Puskás Árpáddal, a szövetség fegyelmi bizottságának elnökével. Kiderült: Kóthay nem kívánja feljelenteni a soproni játékost, ami gyakorlatilag azt jelenti: Matovic játszhat a Pécs ellen. Cziffra elmondta: bár értesült róla, hogy a soproniak kérik a játékvezető mqködésének kivizsgálását, hivatalosan még nem érkezett meg hozzá a kérelem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért olyan sok az iskolai bukás?

Tovább olvasom