Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Ingatlanunk értékét is felbecsüli az APEH

Az APEH kérésre a jövőben megtámadhatatlanul meghatározhatja egy-egy lakóingatlan forgalmi értékét.
Ennek a vagyonadó bevezetése után lesz különös jelentősége - írta pénteki számában a Népszabadság, miután a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent az ezt lehetővé tevő rendelet. A napilap ismertetése szerint a forgalmi érték megállapításához egy online adatlapot kell le-, illetve kitölteni, feltüntetve az ingatlan fontosabb jellemzőit. Az adóhivatal ésszerű határidőn belül, elektronikus levélben válaszol - írták.

Az APEH értékelése senkit nem kötelez, mert az adót önbevallás alapján kell fizetni. Ha valaki azonban úgy dönt, hogy elfogadja az adóhatóság által megadott összeget - ahogy a lap fogalmaz - kellemetlenségektől kímélheti meg magát. Mint írták, ha valós adatok alapján kérte az érték meghatározását, de ellenőrzés során kiderül, hogy a valós érték magasabb, az APEH nem szabhat ki bírságot.

A lap szerint mindennek a vagyonadó bevezetés után lesz különös jelentősége, mivel ezt a 30 millió forint feletti értékű ingatlanok után kell fizetni. A jövő évtől bevezetendő vagyonadóról azonban még nem lehet tudni, hogy kiállja-e az alkotmányosság próbáját - emlékeztetett a lap arra, hogy a törvényt az állampolgári jogok országgyűlési biztosa az Alkotmánybíróságon támadta meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem mentek el a gyűjtők a Ferenczi-árverésre

Immár az ötödik árverését rendezte szerdán és csütörtökön a Ferenczi és Tsai Galéria. Még nagyon… Tovább olvasom