Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 22°C | 35°C Még több cikk.

Ingyen is lehet tűzijáték augusztus 20-án

Elképzelhető, hogy a központi költségvetésnek nem kerül majd egyetlen fillérjébe sem az augusztus 20-ai tűzijáték, mert egy szombathelyi cég vállalta, hogy ingyen megrendezi a hagyományos budapesti attrakciót.
Ez azt jelentené, hogy az eredetileg a célra fordítandó központi forrást teljes egészében az árvízkárosultak javára lehetne fordítani, ahogy azt több közösségi portálon is kezdeményezték.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Magyar Hírlapnak arról beszélt, hogy a kormány három variációban gondolkodik a központi tűzijátékkal kapcsolatban, a végleges döntést pedig napokon belül meghozzák.

Elmondta, az első variáció szerint megtartanák a rendezvényt, de a korábbinál jóval alacsonyabb költségvetéssel, a második változat szerint egyáltalán nem lenne tűzijáték, annak árát az árvízkárosultaknak juttatnák el. A harmadik változat szerint egy rövidebb attrakció lenne, s az így megspórolt pénzt az árvíz sújtotta területek újraépítésére használnák fel.

Az interneten közben több fórumon is aláírásgyűjtési akcióba kezdtek, az aláírók száma már a 200 ezerhez közelít. A kezdeményezést támogatók azt javasolják, "mondjunk le" az augusztus 20-ai tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára.

A Vas Népe online pénteken pedig arról írt, hogy egy szombathelyi, pirotechnikával foglalkozó cég ingyen vállalta az augusztus 20-ai tűzijáték megrendezését. A Kopula 96 tulajdonosa, Farkas Mihály elmondta, hogy az árvízkárosultak javára felajánlják az augusztus 20-ai, ünnepi tűzijáték ingyenes lebonyolítását.

Közölte, a felajánlásban benne vannak a felhasználandó pirotechnikai eszközök is. A cégtulajdonos szerint felajánlásával mindenki jól járna, mert maradna a látványos műsor és nem szenvednének kárt a kereskedők sem.

Az árvízkárosultakra tekintettel a helyi tűzijáték elmaradásáról döntöttek több vidéki városban, így Pécsett és Miskolcon is.

Olvasóink írták

 • 7. exchange 2010. június 26. 12:53
  „Ja és megint a pestiek járnak jól és a makóiakkal mi lesz?”
 • 6. Hmmm... 2010. június 26. 08:06
  „Ha realisak vagyunk, a nem kifizetendo osszeg gyakorlatilag az erintett ceg ado csokkentesevel jar. Az ado pedig az allamkassza bevetelet kepezne. Szoval , ez a felajanlas is veszteseget kepez. Nem kell semmifele tuzjatek, mert az a penz csak ELEG, barki is fonanszirozza.”
 • 5. deszkás 2010. június 25. 17:11
  „Bundaszagú ez.Milyen cég engedhet meg magának ilyet?”
 • 4. KolompárRómeó 2010. június 25. 16:04
  „És akkor eddig minek kellett érte százmilliókat fizetni?”
 • 3. rozator 2010. június 25. 14:12
  „Eddig is kb. ugy volt, hogy a bevétel fedezte a kiadást! (árusok helypénze, adója, stb.!) Csak eddig simán el lehetett lopni!”
 • 2. sziszka1 2010. június 25. 13:59
  „1. hozzászólás Kudara 2010.06.25. 13:37
  mostmár a jobb zsebbe!”
 • 1. Kudara 2010. június 25. 13:37
  „Azért kíváncsi leszek, hogy megkapják-e a pénzt vagy "csak" egy töredékét és akkor hova kerül majd a maradék?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset az M1-esen - két súlyos sérült

Súlyosan megsérült két szerb állampolgár pénteken délelőtt az M1-esen. Autójuk többször megpördült, majd az út menti árokba csapódott. Tovább olvasom