Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Ingyenes kártya-bevizsgálás

A kártyás adatok fokozott védelmére ösztönzik az internetes kereskedőket. A MasterCard segíti a vállalkozókat.

A MasterCard International új, az egész világra kiterjedő biztonsági programot indít el, melynek célja, hogy korszerű eszközöket és megfelelő motivációt biztosítson a bankkártyát elfogadó kereskedők részére ahhoz, hogy a vásárlói adatokat minél biztonságosabban kezelhessék. 

„A MasterCard felismerte, hogy a kereskedők biztonsági szerepe kulcsfontosságú, hiszen a tranzakciókat ők bonyolítják. Azzal a célkitűzéssel indítjuk ezt a programot, hogy minél hasznosabb gyakorlati tanácsokkal, eszközökkel és motivációs háttér biztosításával segítsük az online kártyaelfogadást és az adatok biztonságos kezelését" – mondta Chris Thom, a MasterCard International biztonsági főnöke.
A cég segíteni kívánja az online kereskedőket, hogy minél előbb csatlakozzanak az iparág (PCI) Data Security Standard szabványához.

Ennek egyik feltétele, hogy adatkezelő rendszerük sebezhetőségvizsgálatát elvégeztessék. A program keretében a MasterCard világszerte – így a magyarországi kereskedők részére is – ingyenes sebezhetőségvizsgálatot tesz lehetővé. Az ellenőrzést olyan cégek végzik, mint a OneSec, az AmbironTrustWave, a Cybertrust, a Qualys és a SecurityMetrics. A sebezhetőségvizsgálatot végző cégek teljes listája a www.mastercardsecurity.com honlapon található.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A város, amely vigyáz magára

Ráday Mihállyal, a Magyar Televízió főmunkatársával a Kass Galériában és az Anna-kút avatásán… Tovább olvasom