Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Ingyenes munkaerő-piaci képzés

A munkaerőpiacra visszatérést segítő ingyenes képzést indít a Budapesti Politechnikum Alapítvány a Norvég Alap támogatásával - közölte Visegrádi Judit projektmenedzser.
Az alapítvány által működtetett iskola tanfolyamaira február 10-éig várják a jelentkezéseket.

Visegrádi Judit elmondta, hogy a képzésben résztvevők olyan ismereteket sajátíthatnak el, amelyek a munkaerő-piacon való elhelyezkedéshez szükségesek, illetve az itt megszerzett tudást hasznosítani tudják önfoglalkoztatóvá válva.

A Norvég Alap 579 ezer euró támogatásával és 10 százalék önerő biztosításával bővíti oktató bázisát a Budapesti Politechnikum Alapítvány.

A projektmenedzser tájékoztatása szerint a Norvég Alap támogatásával megvalósuló program vállalkozásfejlesztési részéhez tartoznak az ingyenes képzések, köztük a csak nőknek szóló, önfoglalkoztatóvá válást segítő tanfolyamok.

A program megvalósítása soron az alapítvány hangsúlyt helyez a hátrányos helyzetűekre, és vállalták, hogy 80 tanuló számára megszervezik az ingyenes ECDL tanfolyamot, a vizsgáztatást, amely szintén február közepén indul.

Ezen kívül a projektgazda alapítvány a Norvég Alap programjában 2010. áprilisáig összesen 210 vállalkozó számára tart tréninget. Elsősorban vállalkozást indítani szándékozó fiataloknak, a munkaerőpiacról kiszorult idősebbeknek, illetve a már működő vállalkozóknak pénzügyi, adóügyi, üzleti tervezési és menedzsment ismereteket oktatnak - mondta Visegrádi Judit.

Olvasóink írták

  • 2. dodó 2010. január 25. 12:07
    „"...hangsúlyt helyez a hátrányos helyzetűekre..."

    Ércsük mink!”
  • 1. Nornora 2010. január 25. 09:35
    „Kitalálom... Alig lesz jelentkező. :D”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdokból kampányolhatnak a pártok

Szakértők szerint piaci értéken a négy évvel ezelőtti választásokhoz hasonlóan az idén is… Tovább olvasom