Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Ingyenes Windows-licencek

A Microsoft előfizetéses licencelési programjában résztvevő ügyfelei akár ingyen is telepíthetnek Windows-okat egyes gépeikre.
A telepítés feltétele, hogy a célgép egy ún. "hideg szerver" legyen, amit kizárólag arra a célra tartanak, hogy meghibásodás esetén azonnali cseregépként tudjon szolgálni az aktív használatban lévő kiszolgáló helyett.

A Microsoft múlt héten bejelentett programja egyértelműen újabb lépés a Linux-szal szemben a felhasználók kegyeiért folytatott küzdelmében. A nyílt forrású rendszermagon alapuló operációs rendszerek legtöbbje ugyanis olyan licenccel érkezik, amely tetszőlegesen sok gépre történő telepítést tesz lehetővé, míg a Windows-ok licencelési feltételei ennél jóval szigorúbbak, és a futtató gépek ill. felhasználók számától teszik függővé a jogszerű használathoz szükséges licencek számát.
A szigorú licencelési előírások alól korábban az aktív használaton kívüli cseregépek sem jelentettek kivételt, amelyek mindegyikére éppen úgy egy-egy külön licencet kellett beszerezni, mint a ténylegesen használt gépek számára. A Microsoft által a Windows szerver-változatainak licencelési feltételeiben most eszközölt módosításoknak köszönhetően azonban a jövőben a cég Software Assurance programjában résztvevő ügyfeleinek nem jelent majd plusz költséget az aktív használaton kívül álló csere-szerverek fenntartása sem.
pcforum

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kenderültetvény – saját célra

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom