Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Inkognitóban

a győrszemerei jótevő asszony

Várhatóan két-három hónap múlva megoldódik annak a fiatalembernek a sorsa, aki évekkel ezelőtt már idős édesanyját, majd az édesapját is elvesztette. A péri születésű T. E.-n egy győrszemerei asszony, az inkognitóját megőrizni akaró Zsuzsa segített, aki átmeneti időre otthonába fogadta a Down-szindrómával született fiatalembert.

Az önálló életvitelre képtelen fiú helyzete egy csapásra kilátástalanná vált szülei halálával, akik gyermeküket életük végéig odaadóan gondozták. Rokonok és ismerősök híján összeomlani látszott minden, ekkor hallott először a fiatalemberről Zsuzsa, aki hetek óta ellátja, gondozza őt.
– Felelősséggel tartozom érte, de a környezete miatt szeretnék a háttérben maradni, nem akarom, hogy ujjal mutogassanak rám – elemezte helyzetüket az ötvenöt éves asszony, akinek a leánya és fia már önálló életet él. – Gondozottamat a pásztói bentlakásos otthon fogadja, addig pedig én törődök vele.
A Down-szindrómás fiatalember az első időben nehezen kommunikált a háziakkal, ám az is igaz: állapota miatt egy külön világban él. Tisztába tételre, etetésre szorul, s ezt Zsuzsától megkapja, aki nemcsak E.-nek, de – szükség esetén – a faluban több idős embernek is nyújtja a karját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tervez tavaszi kirándulást?

Tovább olvasom