Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Integrálják a kórházakat

Nincs napirenden az önkormányzati kórházak államosítása, de területenként integrálják az intézményeket - jelentette ki a Világgazdaságnak adott interjújában Szócska Miklós; a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyi államtitkára nem pártolja a privatizációt, de a magántőkét és a fogyasztási adót a forrásbővítés lehetséges eszközének tartja.
A lap hétfői számában megjelent interjúban az államtitkár elmondta: nincs napirenden az, hogy kikerüljenek az önkormányzatok tulajdonából az egészségügyi intézmények. Hozzátette ugyanakkor: már nyolc önkormányzat jelezte, hogy szívesen az állam rendelkezésére bocsátja intézményét a rendszer-átalakítási kísérleti programhoz.

Egy kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy privatizációra semmiképpen sem gondolnak, ám ha a magántőke az egészségügyi rendszer fejlődését szolgálja, és nem borítja fel a hozzáférés méltányosságát, potenciális forráslehetőségként kezelik. Az államtitkár pártolná, hogy az egészségre káros termékek adójából pótolják ki az egészségügyi kasszát.

Szócska Miklós szerint az uniós pénzek eddig felhasználása az ágazatban megfelelő egészségügyi stratégia hiányában koordinálatlan volt. Mint a lapnak elmondta: lehet találni tartalékot az egészségügyi rendszerben, ha világos munkamegosztást alakítanak ki az ellátórendszer különböző szintjein. A mainál nagyobb területeken, koordináltan kell megszervezni a betegellátást az intézmények között, ez jelenleg esetleges - mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházyt támogatják a megyék a pártelnöki poszton

Az jelölések alapján Mesterházy Attila frakcióvezető lehet - ellenfél nélkül - az MSZP új elnöke,… Tovább olvasom