Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Internet Fiesta az olvasás éve jegyében

A Családi Olvasás Évéhez kapcsolódva az olvasás internetes lehetőségeinek bemutatását helyezi a középpontba az idei Internet Fiesta, amelyet március 21. és 28. között rendeznek meg országszerte számos könyvtárban.
Az Informatikai és Könyvtári Szövetség - a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával - immár 12. alkalommal szervezi meg azt a nagyszabású rendezvénysorozatot, amelynek keretében az Internet Fiestához csatlakozó könyvtárakban szakemberek bevonásával ismertetik meg az érdeklődőkkel a világháló előnyeit és az új kommunikációs felület jelentette veszélyeket.

Az idei fesztivál kiemelt témái között szerepel az olvasás, a tanulás és a digitális írás-olvasás. Így bemutatják például az elektronikus könyvek és az ekönyv-olvasók használatát, valamint az elektronikus könyvtárak működésével is megismerkedhetnek az érdeklődők.

A könyvtárak mellett művelődési központokban és iskolákban megrendezendő előadásokon szó lesz a helyi közösségek internetes oldalairól, a webes ügyintézés előnyeiről, de például az internetes játékokról, a videomegosztókról, a digitális nomádokról és az internet pszichológiájáról is hallhat a közönség.

A szervezők reményei szerint idén az eddiginél is több könyvtár csatlakozik majd a rendezvénysorozathoz, amelyen tavaly már 255 település 342 könyvtára vett részt több mint 1300 programmal, csaknem 33 ezer látogatót vonzva.

Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség alelnöke elmondta, hogy a könyvtáraknak szóló március 16-i határidő ellenére a rendezvény honlapján (http://svr3.kjmk.hu/fiesta/) egyelőre még csak a programok mintegy fele található. A folyamatosan frissülő oldalra még vasárnapig feltölthetik a csatlakozó intézmények rendezvényeiket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyöngyöspata - Falugyűlés a közbiztonságról

Az elszaporodott lopásokra, betörésekre, a "cigányság agresszivitására" panaszkodtak a… Tovább olvasom