Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Interneten közvetített lányokat a svájci-magyar páros

Magyarország, Svájc, Olaszország és Franciaország területén működött az a szervezet, amely nyelveket beszélő, fiatal, dekoratív prostituáltak kiközvetítésével foglalkozott; a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) üzletszerűen elkövetett kerítés gyanúja miatt javasolt vádemelést 12 gyanúsítottal szemben.
A nyomozás adatai alapján egy svájci állampolgárságú férfi és egy magyar állampolgárságú nő hozta létre a magát escort ügynökségnek nevező szervezetet, amely nyelveket beszélő, fiatal, dekoratív prostituáltak külföldi, esetenként belföldi kiközvetítésével foglalkozott - olvasható a rendőrség honlapján.

Az ügynökség a prostituáltakat az interneten hirdette, akik munkájukat egyrészt egy Zürich melletti, speciális prostitúciós célra kialakított bárban, másrészt különböző párizsi és római hotelekben végezték.

A szervezet 2004-től részben állandó személyzettel működött Magyarország, Svájc, Olaszország és Franciaország területén. Mint írják, a svájci férfi Magyarországon létrehozott egy legális vállalkozást is, mely részben a prostitúciós közvetítő munka leplezésére szolgált.

A közlemény szerint a hotelekben dolgozók koordinálását úgynevezett titkárnők végezték. A feladatuk az volt, hogy telefonos és internetes ügyeletet tartsanak, fogadják az ügyfelek jelentkezését, tájékoztassák őket az igénybe vehető szolgáltatásokról, az árakról, valamint a prostituáltak foglalható szabadidejéről, elérhetőségéről.

A nyomozás adatai szerint 2004-2006 között a szervezethez körülbelül 40-50 - nagyrészt magyar, kisebb részben ukrán, román, olasz állampolgárságú - prostituált tartozott, akik körülbelül 30-40 000 eurót kerestek hetente.

A magyarországi iroda 12 munkatársát az NNI nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki az eljárás során. A szervezet svájci állampolgárságú tulajdonosa ellen nemzetközi és európai elfogatóparancs van érvényben.

A nyomozás a francia és svájci társszervek előzetes jelzése után egy magánszemély bejelentése alapján indult 2005. november 24-én. A tanúkihallgatások és egyéb, a gyanúsítottak azonosítását szolgáló nyomozatást követően 2006. március 7-én összehangolt nemzetközi akció keretében Svájcban, illetve Franciaországban tartottak ellenőrzéseket a helyi illetékes társszervek. Ezzel egy időben az NNI munkatársai Magyarországon fogták el a bűncselekménnyel gyanúsítható személyeket.

Az NNI Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya az eljárást 12 gyanúsítottal szemben 2007. május 24-én befejezte, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öngyilkos lett a korrupcióval vádolt japán miniszter

Meghalt Macuoka Tosikacu földművelésügyi miniszter - jelentette be az NHK japán televízió. A 62… Tovább olvasom