Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Internetes karóra a Microsofttól

A Microsoft ősszel dobja piacra intelligens karóráit, és egyúttal drótnélküli internetszolgáltatásba is kezd. A személyre szabható szolgáltatást előfizetői folyamatosan kaphatják karórájukra az őket érdeklő híreket.
Az intelligens karórák és hűtőmágnesek eljövetelét Bill Gates, a Microsoft elnöke tavaly novemberben, a Comdex számítástechnikai vásárt megnyitó beszédében jósolta meg, majd idén januárban be is mutatta a készülékek prototípusait. Az első intelligens karórák idén ősszel kerülnek a boltokba.
Hírek havi tíz dollárért

Az intelligens karórákat a Fossil, a Suunto és más gyártók készítik a Microsoft specifikációi alapján, áruk várhatóan száz és 300 dollár között lesz. Az óráknak szánt internetszolgáltatás havi tíz dolláros, vagy évi hatvan dolláros díja ellenében a felhasználók folyamatosan értesülhetnek a hírekről, az időjárásról, a sporteredményekről, a tőzsdei árfolyamokról, a moziműsorról, az éttermekről, a játékokról.
Üzenetet is átad
Az Egyesült Államok és Kanada száz legnépesebb nagyvárosában ősszel induló MSN Direct szolgáltatással nemcsak a hírek, hanem az MSN Messenger azonnali üzenetei és az Outlook határidőnapló emlékeztetői is eljutnak a felhasználók csuklójára.
A Microsoft, az SCA és a National Semiconductor Corp. közösen fejlesztette ki az intelligens tárgyak "agyaként" működő olcsó és kis fogyasztású kommunikációs chipkészletet. A chipkészlet biztosítja a különféle intelligens tárgyak - órák, hűtőmágnesek - működéséhez szükséges fő funkciókat, illetve támogatja az MSN Direct platformot. A chipkészlet egy, az ARM7 processzort tartalmazó alkalmazási chipből, ROM-ból és statikus RAM-ból (SRAM-ból), valamint egy apró és nagy érzékenységű 100 MHz-es rádiófrekvenciás vevőchipből áll.
Biztonságosra tervezik
Minden, az MSN Direct használatára kész órának egyedi azonosítószáma van, így csak a tulajdonos beállításainak megfelelő információkat kapja meg, áll a cég közleményében. Ezenkívül a hálózaton át továbbított információk mind egy egyedi kulccsal titkosítva vannak, így biztonságosabbá válik az átvitel.
-- index.hu --

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikerszakma süllyesztőben?

A hivatásos kirakatrendezők veszélyben érzik hivatásuk jövőjét. A győriek közül többen is vallják,… Tovább olvasom