Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Internetes okmányügyintézés

A megye mind a nyolc okmányirodájában lehetőség van már a világhálón keresztül időpontot kérni.
A szolgáltatást eddig mégis kevesen vették igénybe.
A virtuális okmányirodákban sorban állás nélkül lehet ügyet kezdeményezni és időpontokat foglalni. Győr-Moson-Sopron megyében ezt a győri, a soproni, a csornai, a fertődi, a kapuvári, a mosonmagyaróvári, a téti és a pannonhalmi hivatalok esetében egyaránt megtehetik az ügyfelek. Nagyné Csapó Margit, a közigazgatási hivatal okmányosztályának vezetője a Kisalföld érdeklődésére elmondta: az Internetes Közigazgatási Szolgáltató Rendszer (XR) nagyon ügyfélközpontú.

Az egyedi azonosító kóddal 8 ügycsoportban 38-fajta ügy intézését tudják kezdeményezni az ügyfelek a világhálón (például megírják, hogy konkrétan milyen okmányt szeretnének), míg 9 ügycsoportban 80-féle ügyben az okmányirodákba időpontot lehet kérni. (Jelenleg ha valaki az XR rendszeren keresztül elindítja az ügyét, akkor három nap múlva időpontot kap az okmányirodában.)

Az XR által nyújtott szolgáltatások két csoportra oszthatók: személyes ügyfélkapuval rendelkező felhasználók által igénybe vehető szolgáltatások (a hatósági ügyekhez kapcsolódó általános és ügyfajtánkénti tájékoztatók elérése, elektronikus úton történő ügyindítás, időpontfoglalás), személyes ügyfélkapuval nem rendelkező felhasználók által igénybe vehető szolgáltatások (a hatósági ügyekhez kapcsolódó általános és ügyfajtánkénti tájékoztatók elérése, időpontfoglalás).

Az XR ügyindítási funkció csak abban az esetben használható, ha az ügyfél rendelkezik személyes ügyfélkapuval, vagy annak megnyitását kezdeményezte (ideiglenes regisztráció). Az ügyfélkapura vonatkozó részletes leírás a www.magyarorszag.hu/ugyfelkapu/segitseg internetes címen található. Első lépésben azonban a megye bármely településén élő embereknek a www. magyarorszag.hu internetes címre kell ellátogatniuk, ahol az ügyintéző címre kattintva léphetnek tovább.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi könyvhét Győrben

Helyszín: Győr, Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár Tovább olvasom