Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Internetes világszavazás az amerikai elnökjelöltekre

Az amerikai Benrik Ltd. kezdeményezése nyomán a világ minden táján élő emberek online leadhatják szimpátia-szavazataikat a versengő amerikai elnökjelöltek mellett.
z ötletgazdák elképzelése szerint az Amerikai Egyesült Államok leendő elnökének személye végső soron a Föld minden lakójának életét döntő módon befolyásolja, így nem lehet minden haszon és tanulság nélkül az, ha nem amerikai állampolgárokat is megkérdeznek a jelöltekről. Az így leadott szavazatok természetesen közvetlenül nem módosítják a választások kimenetelét. Ugyanakkor a Globalvote 2004 elnevezésű szervezet nyíltan vállalt célja az, hogy kevesebb, mint 48 órával a valódi választások előtt az amerikai médiában közzéteszi a globális online voksolás eredményeit, ily módon mégiscsak hatást gyakorolva a hazai választói akaratra.

A szavazatokat a http://217.160.163.211/globalvote2004/ weboldalon lehet leadni - az egy embertől beérkező tömeges szavazatok kiszűrése céljából ehhez meg kell adni az e-mail címet, illetve a leadott voksot egy utólagos elektronikus levélben meg kell erősíteni. Ezen kívül az egyedüli személyes információ, amit még kérnek az az ország neve, ahol élünk. Az oldalon egyébként nemcsak Bush-ra és Kerry-re, hanem az összes induló jelöltre lehet szavazni, akik között a legutóbbi amerikai elnökválasztásokkal kapcsolatban jól tájékozottak számára talán ismerősen csengő nevű Ralph Nader-en kívül olyan külföldön nem igazán ismert személyiségek találhatók, mint Michael Peroutka, David Cobb, vagy Michael Badnarik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spóroljunk! VI.

Sorozatunk következő állomásaként öngamunkon takarékoskodunk. Vannak ugyanis úgynevezett pszichikai… Tovább olvasom