Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

InternetKon: a tanulók rosszul használják az internetet

Az informatikai ismeretek oktatásával kapcsolatos minikonferenciát tartottak az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció szakmai megbeszéléseinek elemeként - tájékoztatta az InternetKon titkársága pénteken az MTI-t.
Mint írták, a találkozón a Nemzeti Pedagógus Kar, az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete, a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete, a Diákújságírók Országos Egyesülete, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége és az Infotér Egyesület képviselői vettek részt.

A közlemény szerint a rendezvény legfontosabb kérdései a köznevelési intézmények számítástechnikai eszközellátottsága, a digitális tananyagok szerepének növelése, a tanárok informatikai képzettsége és a köznevelés tantárgyainak oktatása során alkalmazható informatikai eszközök és módszerek voltak.

Jelezték: Deutsch Tamás, az InternetKon vezetője a szakmai egyeztetésen megerősítette, hogy a konzultáció kérdései között a digitális kompetenciák, valamint az informatika és az oktatás kapcsolata kiemelten szerepel majd, hiszen a beérkezett 2770 kérdésjavaslat jelentős hányada vonatkozott az informatikai képzettség növelésének fontosságára.

Mint írták, a szakmai szervezetek képviselői arra hívták fel a figyelmet, hogy a tanulók jelentős része nem vagy nem helyesen használja az internettel kapcsolatos ismereteit, a tanároknak pedig informatikai képzésre volna szükségük, valamint annak bemutatására, miként használhatják az oktatásban a modern információtechnológiai eszközöket.

A közlemény szerint a következő hetekben további egyeztetéseket tartanak a jövő magyar internetéről különböző szakmai szervezetekkel és piaci szereplőkkel, valamint május 8-án Deutsch Tamás a 22. országos ifjúsági sajtófesztiválon diákújságíróknak válaszol majd az InternetKonnal kapcsolatos kérdésekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

9 újabb népszavazási kérdés

A teljes havi munkabér ne lehessen alacsonyabb a minimálbérnél! Legfeljebb hat hónapos várólistákat! - ezek is a felvetések között vannak. Tovább olvasom