Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Interpelláció a kekszgyárért

Szijjártó Péter (Fidesz) napirend előtt kormányzati segítséget kért ahhoz, hogy ne zárják be a győri kekszgyárat. A képviselő egyebek között ezt mondta:
„ Győr városa valamikor híres volt élelmiszer- és könnyűiparáról. Mára sajnos csak néhány hírnöke maradt a korábbi korszaknak, és most egy újabb patinás, tradicionális gyár került végveszélybe. Francia tulajdonosa ugyanis ismét be kívánja zárni a több mint százéves Győri Keksz- és Ostyagyárat. (...)
Öt esztendővel ezelőtt, 2001-ben már volt ilyen szándéka a francia tulajdonosnak. Akkor komoly felháborodást váltott ki az ügy, demonstráció demonstrációt követett, jöttek a tiltakozó üzenetek, egyesek pedig bojkottot hirdettek a cég termékei ellen. Az akkori polgári kormány Győr és a győriek oldalára állt, és tárgyalásokat kezdett a francia nagyvállalattal. Matolcsy György akkori gazdasági miniszter és csapata keményen, határozottan, a magyar munkavállalók és a magyar gazdaság érdekeit szem előtt tartva tárgyalt és ez bizony meg is hozta gyümölcsét: a gyár nem zárt be, a győriek dolgozhattak tovább, a város nem lett szegényebb hagyományainak egy jelentős szeletével: a győri keksz tehát valóban legalább részben győri maradt.
Most, 2006-ban újra a bezárás árnyéka vetül a kekszgyárra, melyet egy apró Negro-üzemmé akarnak silányítani.
Miniszter úr, mit kíván tenni a győri kekszgyár bezárása ellen? Mit kíván tenni több száz győri család egzisztenciájának megvédése érdekében?” – tette fel a kérdést Szijjártó Péter.
(A miniszteri válaszra visszatérünk.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ligabajnokság

labdarúgás

Győri ETO–Újpest 1–0 (1–0) Tovább olvasom