Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Iparosok jótékony farsangja

A megye két ipartestülete, a soproni és a győri is a hétvégén tartotta hagyományos bálját a hagyományok, az összetartozás, a segítő szándék jegyében.

A Bálint család, csupa órás, és Nagy Viktória első bálozó, akit oklevéllel és virággal köszöntöttek.
Az iparosok jó hangulatú farsangján – amely a Rába néptáncegyüttes tagjainak palotás táncával kezdődött – több mint százhúszan vettek részt. Győrött a száznegyedik alkalommal tartották meg az iparosfarsangot. A Kristály étteremben a Rába néptáncegyüttes tagjainak palotás tánca adta meg az alapot a vasárnap hajnalig tartó ünnepségre, melyen több mint százhúszan vettek részt. A jó hangulatú mulatság tiszta bevételéből a nehéz sorsú iparosokat, az özvegyeket és a nyugdíjasokat támogatják.
Sopronban hasonló eseménynek adott otthont a Pannonia Med Hotel. A hűség városának iparosai győri társaikhoz hasonlóan töltötték el a szombat éjszakát.

A Rába táncegyüttes nyitótánca
A rendezvényen a szervezők nem hagyták figyelmen kívül azt a tradíciót, amit Kovács Dániel cipészmester teremtett meg. A bállal az összefogást erősítették, de a karitatív tevékenységről sem feledkeztek meg. A jó hangulatú mulatság tiszta bevételéből a nehéz sorsú iparosokat, az özvegyeket és a nyugdíjasokat támogatják. Az első bálozók mellett ezúttal Bálint Péter órásmestert is köszöntötték, akinek fel- és lemenői valamennyien iparosok. A bálról természetesen a tombola sem hiányzott: a szerencsések értékes kristálypoharakat, egy órát, valamint egy gyönyörű tortát vihettek haza. A Kristály étteremben a zenéről a Kasza és Társa zenekar gondoskodott. A bálozók közül az utolsók hajnali négy órakor hagyták el a táncparkettet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viszockij-emlékkötet az Orosz Kulturális Központban

Az orosz költő, színész, dalszerző, Vlagyimir Viszockij születésének 65. évfordulója alkalmából… Tovább olvasom