Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Irány külföld! klub - első találkozó

Mintegy ötvenen vettek részt a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közelmúltban útjára indított új programján, az „Irány külföld!" klub alakuló összejövetelén.

Bár a jelenlévő üzletasszonyok és üzletemberek a legkülönfélébb vállalkozásokat képviselték, a külföldi üzleti kapcsolatok iránti érdeklődés közös volt bennük.

Az „Irány külföld" címmel meghirdetett klubalapító összejövetel és maga a klub gondolata is Maász Dávid, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara informatika és mérnöki tevékenység szakmai osztályának elnöke, a győri Different Group ügyvezetője fejéből pattant ki. Az ő javaslatára hirdette meg tavaly év végén az új, nyílt klubot a kamara a nemzetközi üzleti élet, a külföldi kapcsolatok és piaci lehetőségek iránt fogékony tagjai és valamennyi érdeklődő számára. A téma aktualitását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az egyelőre csekély hírverés ellenére már a januárban megtartott első összejövetelen is csaknem ötvenen vettek részt. Sokukat a kíváncsiság mellett nyilván az a lehetőség is vonzotta, hogy Schadelbauer Ildikó, a Burgenlandi Gazdasági Kamara tanácsadója jóvoltából első kézből juthattak értékes információkhoz a magyar vállalkozók és cégek ausztriai megtelepedésével, munkavállalásával és működésével kapcsolatban.

Az ötletadó tapasztalatai

A prezentáció – bár a magyar származású tanácsos szuggesztív előadásának és a rengeteg értékes információnak köszönhetően roppant hasznos volt – nem lesz visszatérő elem a klub életében. Mint az ötletadó és a moderátor szerepét is magára vállaló Maász Dávid elmondta, az elkövetkezőkben a klub programjait a résztvevők igényei szerint szervezik.
– Alapvetően három fő irányt szeretnénk követni. Mivel a cégem üzleti eredményei alapján magam is tapasztaltam, hogy egy vidéki magyar cég sikeres lehet külföldön, a legfontosabbnak azt tartom, hogy a hasonló pozitív élményekre és tudásra szert tevő üzletemberek osszák meg tapasztalataikat a külföldi terjeszkedés előtt álló, bizonytalan, vagy éppen szkeptikus társaikkal. Látogatásokat és beszélgetéseket szeretnénk szervezni a hazánkban működő külföldi külképviseletekhez, kamarákhoz, szeretnénk ellátogatni az országban működő külföldi cégek vezetőihez is: mondják el, ők milyennek látnak bennünket, mire kell a leginkább odafigyelniük a magyar üzletembereknek, ha külföldi partnerekkel sikeresen akarnak tárgyalni, üzletet kötni – nyilatkozta Maász Dávid.

Minden hónap első szerdáján

Mivel a bevezető előadást követően az alakuló összejövetel résztvevői már az elképzeléseiket és igényeiket is megfogalmazták, a jövő egyre határozottabban ölt körvonalat a szervezők és az érdeklődők előtt. Hamarosan a kamara honlapján, az „Irány külföld!" klub számára elkülönített felületen bárki bejegyezheti, hogy mely országok, tevékenységek és információk iránt érdeklődik leginkább, és jelentkezhetnek azok a cégvezetők is, akik külföldi tapasztalataikat önzetlenül, a hivatalos marketingszlogeneket mellőzve, kendőzetlenül osztanák meg a klub tagjaival. A programokat már ezeknek az információknak a birtokában szervezik meg a kamara munkatársai, akik minden hónap első szerdáján várják az összejövetelekre az érdeklődőket. A tervek szerint a programok sorában a nemzetközi tapasztalattal rendelkező cégvezetők beszámolói, a hazánkban dolgozó külföldi cégeknél, az országban működő gazdasági és diplomáciai külképviseleteknél tett látogatások és tapasztalatcserék is helyet kapnak, és a közösségépítő baráti beszélgetések is. Így rövidesen valódi klubhangulatú összejövetelekben lehet részük az érdeklődőknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Előellenőrzések” a schengeni csatlakozás előtt

A határőrség felkészült arra, hogy Magyarország 2007-ben csatlakozik a schengeni egyezményhez, s… Tovább olvasom