Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 8°C Még több cikk.

Iránytű a megelőzéshez

„ Csak akkor lehetünk eredményesek, ha összefogunk a prevencióban, a gyógyításban, a rehabilitációban és a kábítószer-kínálat csökkentésében” – hangsúlyozta Firtl Mátyás, a megyei kábítószerügyi egyeztető fórum (KEF) elnöke. A tegnapi sajtótájékoztatón bemutatták Iránytű című kiadványukat is.
A megyei önkormányzat négy évvel ezelőtt alakította meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórumot. A testület célja, hogy a megyében élőknek – bármely korosztályhoz is tartoznak – segítséget nyújtson a kábítószergondok visszaszorításához, kezeléséhez. Firtl Mátyás, a KEF elnöke, a megyei közgyűlés alelnöke tegnapi sajtótájékoztatóján számolt be munkájukról. Többek között arról, hogy pályázati támogatás segítségével összeállították az Iránytű című segítő kiadványt, valamint a megyei ÁNTSZ egészségvédelmi osztályának szervezésében – megyei forrásból – kortárs oktatókat képeznek és ezenkívül most mérik fel a megye iskoláiban prevencióval foglalkozó szakembereket.
Az Iránytűről elmondta, hogy a kiadványt a kábítószerkérdésben érintett intézmények, szervezetek számára jelentették meg, amelyben megtalálhatóak azok a szakmai álláspontok, javaslatok, illetve hasznos tudnivalók, amelyek munkájukat segítik. Az Iránytűt a megye összes óvodájába, alap-, közép- és felsőfokú oktatási-nevelési intézményébe, valamennyi ÁNTSZ-nek, a bíróságoknak, a rendőrségeknek, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatoknak, valamennyi települési önkormányzatnak, érintett civil szervezetnek eljuttatják.

Jótékonysági kerékpártúra

A sajtótájékoztatón Kara Ákos, a Napra-forgó Közalapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy idén megrendezik a hagyományos OTP–Napraforgó Jótékonysági Kerékpártúrát. A résztvevők – az előzetes jelentkezések szerint 8 iskola közel 210 diákja választja ezt a programot – ma reggel 9 órakor indulnak Győrből, a megyeháza előtti térről a koroncó-zöldmajori Értelmi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézményébe.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most pedig jöhet a fülesleves

Bálokat, elegáns vacsorákat szoktak tartani a vásárhelyi Fekete Sasban, amely a legtöbb vendég… Tovább olvasom