Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Írország sem nyitja meg munkaerőpiacát az új EU tagok előtt

Egyre több jel utal arra, hogy Nagy-Britanniához hasonlóan Írország sem nyitja meg munkaerőpiacát a román és bolgár munkavállalók előtt.
Írország - amely az Európai Unió bővítésének első körében azonnal megnyitotta munkaerőpiacát az új tagok előtt - a románokkal és a bolgárokkal már nem lesz ilyen nagyvonalú.

Brit kormányilletékesek óvatos nyilatkozatai arra utalnak, hogy a "lengyel roham" után újabb hullámot nem akarnak beengedni, és ezt az íreknek tekintetbe kell venniük, mivel közös útlevélzónát alkotnak, vagyis a két ország között teljesen szabad az átjárás. Michael McDowell miniszterelnök-helyettes kifejtette, meg kell védeniük szociális és gazdasági érdekeiket. Emlékeztetett rá, hogy a mindössze négymilliós országban több mint negyedmillióan kértek és kaptak munkavállalási engedélyt az új uniós tagállamokból.

A félelmek egyébként indokolatlanok lehetnek, ugyanis mindkét januárban csatlakozni készülő országból az emberek inkább Dél-Európába készülnek. Előnyben részesítik a hozzájuk közelebb álló Olaszországot, Spanyolországot és Görögországot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan, de nem elegen

A megyei szabadidősport-szövetség 12. alkalommal rendezte meg az elmúlt hétvégén a tényői Sokorói… Tovább olvasom