Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Iskolabezárás ellen tüntettek

Több százan tüntettek a városrész általános iskolájának tervezett bezárása ellen Nyíregyháza-Oroson.
A demonstráción a Fidesz-KDNP helyi önkormányzati képviselője is a tiltakozók között volt; felszólalásában felháborítónak nevezte az intézmény megszüntetését, s közölte: nemmel fog szavazni a helyhatóság közgyűlésén a végleges döntés meghozatalakor.

Tirpák György azt mondta, hogy a tervezet - amely szerinte véglegesnek tűnik - ellentétes a pártszövetség választási kampányában hangoztatott ígéretével, miszerint "kormányra kerülve a Fidesz-KDNP felzárkóztatja a peremkerületeket, hogy az ott élők ne érezzék magukat másodrendű állampolgároknak". Hozzátette: hajlandó lemondani Fidesz-párttagságáról is, ha mégis bezárják az orosi iskolát, mert nem tud azonosulni az elképzeléssel, és maga is részt vesz a további tiltakozások szervezésében.

A tiltakozók előtt Borbély Györgyné, az orosi iskola igazgatója kifejtette: az intézménybe járó 174 gyermek közül nyolcvan hátrányos, tíz pedig halmozottan hátrányos helyzetű, akiket a nehéz körülmények között élő szülők aligha tudnak majd utaztatni naponta a hat kilométerre lévő legközelebbi iskolába.

A tüntetők petíciót fogalmaztak meg, és a Fidesz-KDNP-s többségű nyíregyházi önkormányzat vezetőinek akarják átnyújtani, követelve az iskolabezárási terv megváltoztatását. A demonstráción egy másik, bezárásra ítélt nyíregyházi oktatási intézmény, a Benczúr Gyula Általános Iskola igazgatója, Czomba György csendes demonstrációra hívta a jelenlévőket, ezt erre a hétre a városháza előtti térre szervezik.

Hangsúlyozta: mindenképpen el kell érni, hogy az önkormányzat visszavonja iskolabezárási tervét, és kezdődjön egyeztetés az érintettekkel, hogy a 2012-13-as tanév indulásáig megalapozott határozat születhessen a nyíregyházi iskolarendszer elfogadható átszervezéséről.

Az orosi Herman Ottó, továbbá a Benczúr Gyula Általános Iskola mellett - mint a tüntetésen elhangzott - a szintén peremkerületi, a sóstóhegyi és a rozsrétszőlői oktatási intézményt akarja bezárni az önkormányzat Nyíregyházán, gazdasági, költségvetési okokra hivatkozva.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyverrel rabolt ki egy postát két férfi

Fegyverrel rabolta ki a szabadegyházai postát két férfi hétfőn reggel. Személyi sérülés nem történt,… Tovább olvasom