Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Iskolatalálkozó: hazavárják a diákokat Fertőújlakra

Fertőújlak Munkatársunktól Az egykoron Fertőújlakon tanult diákokat várják haza a településre szombaton. Az iskolatalálkozóra 360 meghívót küldtek ki.
A Nyárligeten tavaly megtartott iskolatalálkozó sikerén felbuzdulva most hétvégén Fertőújlakon szerveznek hasonló összejövetelt.
– A találkozóra összesen 360 meghívót küldtünk ki, azoknak, akik a hetvenes évek közepéig a településen tanultak – mondta el Turi Lajos polgármester. – Meghívást kaptak ugyanakkor az egykori tanárok, tanítók is. A korábbi Mekszikópusztán a feljegyzések szerint már 1903-ban volt oktatás. Dokumentumok, naplók azonban csupán a ’20-as évektől kezdve maradtak fenn. A hétvégi falunap keretében az egykori tanítót, Gombás Tibort posztumusz díszpolgári címmel tüntetik ki.
Az iskolatalálkozó szombaton délután két órától a kultúrház udvarán felállított sátorban veszi kezdettét. Ezt követően a falunapon fellép a diákcsoport, a Sarródi Árvalányhaj Nyugdíjas Egyesület, valamint Endrődi Éva énekes. Este hattól pedig vacsora, zene, tánc várja a résztve-

vőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kémiával, földrajzzal, ének-zenével folytatódik az érettségi

A kémia írásbelivel folytatódik reggel nyolc órától az érettségi időszak. Idén 3244 diák maturál… Tovább olvasom