Délmagyar logó

2017. 05. 22. hétfő - Júlia, Rita 15°C | 26°C Még több cikk.

Ismeretleneket ne engedjünk a lakásba!

Az esztendő eddigi szakában közel kétmillió forintot Ioptak el – elsősorban korosabb emberektől – a besurranó tolvajok a Rábaközben.
Többször beszámoltunk arról, hogy a Csornai Rendőrkapitányság illetékességi területén elszaporodtak a besurranásos lopások. Az elkövetők különböző kitalált indokokkal – valamelyik szolgáltatótól érkeztek, pénzt hoztak, túlfizetésük van – bemennek főleg idős emberek házába és amíg egyikük eltereli a háziak figyelmét, addig a társaik átkutatják a lakást és a talált készpénzt eltulajdonítják.
Döbröntei Sándor alezredes, a kapitányság nyomozó alosztályvezetője elmondta: idén eddig tizenöt besurranás történt a területen, főleg a dél-rábaközi településeken: Vágon, Szanyban, Soboron, Sopronnémetiben, Rábasebesen, Rábapordányban. Az északabbra lévő falvakban elszórtan fordult elő ilyesmi.
Döbröntei alezredes szerint az eddigiek során 20 ezer forint volt a legkisebb és 450 ezer a legnagyobb eltulajdonított összeg. Összesen pedig az év eddigi szakában 1 millió 992 ezer 600 forinttal károsították meg az idős embereket, akik az esetek többségében minden megtakarított pénzüket elveszítették.
– Ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy idegeneket ne engedjenek be a házba, még az udvarra sem – tette hozzá az alosztályvezető. – Ezek az elkövetők ugyanis jó beszédkészségűek és elhitetik, hogy ők valamiféle hivatalos szervtől érkeztek. Miközben az igazság az, hogy egyedül az érdekli őket, mennyi pénzt, értéket tudnak magukkal vinni. Higgyék el végre az idős emberek, hogy pénzt legfeljebb a postástól kaphatnak, őt meg ismerik.
Kérjük, ha bárki gyanús személlyel találkozik a lakóhelyén, haladéktalanul hívja a Csornai Rendőrkapitányságot a 107-es telefonszámon.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ösztöndíj a külföldön tanulóknak

Külföldön tanulók és kutatók kaptak ösztöndíjat tegnap a megyeházán. A 2.800.000 forint alapítói… Tovább olvasom