Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Ismét bíróság előtt a tiszadadai asszony meggyilkolásával vádolt férfi

A megismételt elsőfokú eljárásban is tagadta bűnösségét a tiszadadai asszony meggyilkolásával vádolt férfi; a büntetőper hétfőn kezdődött újra a Nyíregyházi Törvényszéken.
A vádirat szerint a nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolt, korábban lopás és magánlaksértés miatt elítélt, büntetéséből 2007. szeptember 23-án szabadult L. G. hazafelé tartva bement egy egyedül élő nő tiszadadai házába, ahonnan értékeket akart ellopni. A férfi a zajokra felébredő 59 éves asszonyt többször fejen ütötte, majd a földre zuhant sértettbe többször belerúgott és megtaposta.

A nő a bántalmazás következtében a helyszínen meghalt. Az elkövető az áldozat füléből kivett fülbevalókkal és egy mobiltelefonnal elmenekült a helyszínről. A 42 éves férfit a nyomozás során előbb tanúként hallgatták meg, majd gyanúsítottként őrizetbe vették.

A bírósági eljárás során a vádlott végig tagadta bűnösségét, azzal védekezett, hogy a gyilkosság időpontjában a "szabadulása tiszteletére rendezett ünnepségen" saját házában tartózkodott. Lakatos Gusztáv ezen állítását élettársa és több tanú is alátámasztotta, bár vallomásaikban ellentmondásosan nyilatkoztak az összejövetel időpontjáról.

Az ügyben tavaly januárban első fokon eljáró Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság - bizonyítottság hiányában - felmentette az emberölés vádja alól a férfit. Az ügyészi fellebbezés miatt a büntetőügy átkerült a Debreceni Ítélőtáblára, amely azonban megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte a felmentő ítéletet, s új eljárásra kötelezte az elsőfokú bíróságot. Az ítélőtábla emellett rendelkezett a szabadlábra helyezett vádlott előzetes letartóztatásáról is.

A megismételt büntetőeljárás első, hétfői tárgyalási napján L. G. tagadta bűnösségét. Állítása szerint a bűncselekményt nem ő követte el, s fenntartotta korábbi vallomását. Mint elmondta: szabadulása napján Szegedről vonattal ment Tiszalökre, onnan pedig gyalogosan indult haza. Arra a bírói kérdésre, hogy a még tanúként megtett nyilatkozatában miért vallotta azt, hogy Tiszalökről busszal ment haza, a vádlott azt mondta, nem tudja, hogyan kerülhetett bele ez a vallomás a vádiratba.

A per a tanúk és a szakértők ismételt meghallgatásával folytatódik a Nyíregyházi Törvényszéken.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset: frontálisan ütközött egy autó és egy mikrobusz

Meghalt egy 61 éves nő, amikor autójával frontálisan összeütközött egy mikrobusszal hétfő délelőtt… Tovább olvasom