Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Ismét eljött a Képek ideje - Temps d Images a Trafóban

Színházi és cirkuszi előadások, interaktív koncertek és ingyenes vetítések várják a közönséget február 6-tól 21-ig három budapesti helyszínen a Képek Ideje Fesztiválon (Temps d'Images). Az összművészeti seregszemlén bemutatott kísérleti művekben az a közös, hogy mindegyikben meghatározó szerep jut a mozgóképnek.
A Képek Ideje Fesztivál 2002-ben jött létre az Arte kulturális televíziós csatorna és a franciaországi Ferme du Buisson kortárs művészeti központ kezdeményezésére. A rendezvény néhány év alatt európai hálózattá nőtte ki magát. A budapesti Trafó a kezdeményezés egyik alappillére, ahol idén már negyedik alkalommal találkozhat a közönség a kísérletező művekkel.

Az idei program egy flamand filmes-zeneszerző, Thierry de Mey nyolc hangfalra és egy karmesterre komponált alkotásával indul, amely Szigetvári Andrea táncosokkal készített multimédia-előadásával kiegészülve alkot egy estés programot.

A következő napokban a Pestiesti című előadás remixével találkozhatnak a nézők. A hónap közepén az ingyenes ARTE filmválogatásra ülhetnek be a nézők a Művész mozi és Francia Intézet vetítőtermeibe. Idén olyan alkotásokat nézhetnek meg az érdeklődők, mint az Isadora Duncan életét bemutató dokumentumfilm, Pina Bausch táncoperája vagy Sir Simon Rattle és a Berlini Filharmonikusok kísérlete, amelyben középiskolásokkal állították színpadra Stravinsky Tavaszi áldozatát.

Az új cirkusz műfajában egy finn-francia előadás érkezik a Trafóba. A művészek videótechnikába ágyazott bűvész- és zsonglőrmutatványok segítségével próbálják megragadni a hétköznapi valóság lényegét. Végül, a fesztivál zárónapján, az északi zenei világ képviselői mutatkoznak be a Trafóban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Startra vár a szegénybank

Az állammal szövetkezve "szegénybankot" hozna létre három magyar üzletember a mélyszegénységben élők… Tovább olvasom