Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Ismét fehér port kapott az OCÖ

Ismét fehér port tartalmazó borítékot kapott a napi postával az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ). A rendőrség vizsgálja az egyelőre ismeretlen anyagot.
Az OCÖ elnöki titkárságának vezetője csütörtökön az MTI-nek elmondta: a reggeli postával egy "visszafordított levél" érkezett, vagyis feladóként maga a szervezet volt feltüntetve. Cseszkó Tímea hozzátette, hogy a borítékra az OCÖ nevét és hivatali címét nyomtatták, de a hivatal ezt a megoldás soha nem használja postázásakor, ezért tűnt gyanúsnak a levél.

Tájékoztatása szerint a portás bontotta ki a számukra ismeretlen férfinak címzett levelet, amelyben egy fehér lapot találtak, abba pedig fehér por volt csomagolva. Ezt követően értesítették a rendőrséget.

Az OCÖ a szerda reggeli postával is kapott egy olyan borítékot, amelyben fehér por volt. A borítékban két lapot találtak, az egyiken "El lehet innen menni!" szöveg olvasható, a másikban volt a por. Az ismeretlen anyagot a polgári védelem és az ÁNTSZ szakemberei elszállították, a rendőrség pedig közveszéllyel fenyegetés miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke szerda délutáni sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: politikai terrorizmus kezdődött a cigányság ellen és a fenyegetés a teljes magyarországi cigányságnak szól. Megjegyezte, hogy a hatósági visszajelzés alapján egészségre nem találták veszélyesnek az anyagot, de ettől függetlenül, "a terrorista szándékot" komolyan veszik.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. flexsnake 2010. január 07. 20:25
  „35. síszünetem volt :)
  Nem ez a cikk alatt fogok az OCÖ áldásos tevékenységéről gondolkodni, itt pont az a téma hogy mi az értelme az ilyen küldeményeknek? Mert szerintem semmi. Ha mindenképpen küldeni akarnak valamit nekik akkor a háború és békét díszkiadásban vagy az egri csillagokat. Esetleg meghívót egy nyilt kongresszusra ahol végre ütköztetni lehet a nézeteket. Mert van egy probléma amit meg kell oldani, valakinek meg kell és az ilyen idióta küldemények mindig messzebb tolják a mindenki számára elfogadható döntéseket.”
 • 35. leeannlarue 2010. január 07. 19:52
  „a mindenit, Flex! kicsit tudathasadásosnak tűnsz korábbi megszólalásaid tükrében, de egyetértek. egyrészt még SOHA nem kapott senki egészségre valóban ártalmas anyagot Magyarországon, mert antraxot kifejleszteni/megvásárolni... hát, khm... kicsit drága az itthoni pitiáner bajkeverőknek. másrészt meg a megnövekedett bűnözői hullámból mindig azok a hírek vannak kiemelve, amiket cigányok követnek el, de "a statisztika az a tudomány, amivel bármit be lehet bizonyítani, és annak az ellenkezőjét is."”
 • 34. Hmmm... 2010. január 07. 16:43
  „Azekkel a durva es primitiv velemenyekkel a "megszolalok" onmagukat minositik. Semmivel sem szivonalasabbak, mint akiket lejaratni kivannak.”
 • 33. kisbuta 2010. január 07. 16:09
  „Hat azéé kápták, hogy felóggyák vízbe, oszt bekennyík vele magokat fehírre.
  Vicc: a cigányt megszólítja a jó tündér: -lehet 3 kívánságod! Mi az? Cigány: 1) legyek fehér. 2) bukjanak rám a csajok 3) legyek mindig a lábuk között! Tündér: abrakadabra! legyél vatta!”
 • 32. flexsnake 2010. január 07. 15:31
  „Néha elgondolkodom azon, hogy milyen értelme lehet az ilyen küldeményeknek.
  Megijednek és feloszlatják az adott szervezetet? Nehéz azt hinni. Bár az is lehet, hogy máshol így működik.
  Magyarországon nem. Valahogy nem túl eszesek az emberek. Pedig mi mindent el lehetne érni ha minden egyes cigányokkal kapcsolatos dolgot az OCÖ-höz továbbítanának. Hiszen erre vannak úgy tudom! Kezdve a megnövekedett bűnözési hajlamot, amit tudom hogy vegyesen cigányok és nem cigányok is növelnek. De ha ők képviselni akarják a cigányságot akkor az egyént is képviselniük kell. Olyan javaslatokkal kell lépniük amivel valóban pozitív változás érhető el. Ma úgy tűnik sok a feladat de ez nem tartozik közéjük.”
 • 31. igazságkereső 2010. január 07. 15:25
  „#24.Gerbera! Nagyon jó a humorérzéked, gratulálok! Kolompár Orbánt egyébként nem sokára vinni fogják.Lisztet,porcukrot egyébként ne küldjön senki,mert az nagyon drága lett napjainkra! Tessék takarékoskodnia drága áruval!”
 • 30. Rexsnake 2010. január 07. 15:07
  „.

  Fehér por? Szerintem mosópor áruminta lehetett...
  Hogy nem ismerik mert nem használták soha, az Ő bajuk...........

  .”
 • 29. samsung10 2010. január 07. 15:00
  „moderálva”
 • 28. kövízügyes 2010. január 07. 14:56
  „""Tisztelt" Kolompár Gyanusított !"
  (Bayer Zsolt után szabadon )
  Nem a cigányság ellen" kezdődött politikai terrorizmus ".mert akkor nem az ÖCO -3 ügyben is büntetőeljárás alatt lévő- elnökének küldték volna a csomagot.(levelet )
  Úgy szokták volt mondani:"Amilyen az adjonisten..."”
 • 27. magyarok 2010. január 07. 14:11
  „Kizárt hogy Jobbik érzelmű idióta tette volna ugye???”
 • 26. varadipal 2010. január 07. 14:08
  „Nem port, hanem bilincset, és nem küldeni, hanem vinni.Tolvaj banda.”
 • 25. Lacas 2010. január 07. 13:17
  „Ki hogy kampányol.Ők igy hivják fel magukra a figyelmet :-)”
 • 24. gerbera 2010. január 07. 13:16
  „Tán fekete port vártak ,ha mennek zabrálni , felismerhetetlenségig bekenjék magukat,bujjanak fel a kormos kéményükbe, és forogjanak körbe.”
 • 23. gerbera 2010. január 07. 13:12
  „Saját maguknak adtak fel valami összekapart koszt, minél nagyobbat hazudjanak,lejárt lemez ,cigányok ujabb sajnálkozó részvétet akarnak kiharcolni.Cigányok mikor mondanak igazat??sose,,,és az(kolompár) mondja aki ellen büntető eljárás folyik.Hamuba sült pogácsát kaptak ,de kormányuk ugy kiéheztette öco-t,hogy már hanucilllálozzdnak:),lisztnek nézik ,de mást vártak:)))”
 • 22. Zejko 2010. január 07. 13:01
  „Eltudom kepzelni ahogy csomagoljak elotte meg veszik azt feladjak a barmok :D:D:D

  - Hu <moderálva....> ez utos lesz jo kis feher por ettol beszarnak
  - Ja ez magas roptu lesz benne leszunk a TV-ben
  -A terroristak is igy csinaltak ezzel az EU-nak is befenyittunk
  -Ja ez az brother akkor kuldjuk ..... :D:D:D”
 • 21. Zejko 2010. január 07. 12:57
  „"Ismét fehér port kapott az OCÖ" OOOOOO JEEEEE”
 • 20. Lacas 2010. január 07. 12:44
  „Bekéne vonulnia a börtönbe.Ott biztonságban lenne .Nem kapna ilyen félelemkeltő leveleket.A tezsvírei majd vigyáznak rá”
 • 19. achilleus 2010. január 07. 12:44
  „"amikor felmerült, hogy a romák voksai is sokszor döntőek lehetnek. Jelezte: ,,Minden szavazat számít. Az meg, hogy hogyan szerezzük meg, soha ne derüljön ki." - Nyakó István
  http://www.erdon.ro/hirek/romania/cikk/oszinte-mszp-s-politikusok-nagyvaradon/cn/news-20080912-03493024”
 • 18. Léni 2010. január 07. 12:38
  „Tudjátok az a szerencse, hogy belőletek azért nincs túl sok! Mint mindég, tisztelet a kivételnek!!!”
 • 17. Lacas 2010. január 07. 12:37
  „Ha holnap is kapnak,azt is irják meg.Meg minden nap legyen ilyen hir.Nemsoká összejön egy kg liszt nekik”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmondott a kézbesítők sztrájkját szervezőknek a posta

A bíróság december 28-án kelt végzésében jogellenesnek ítélte a Kézbesítők Szakszervezete által megtartott munkabeszüntetést. Tovább olvasom