Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Ismét húszezren tüntetnek a Gyurcsány-kormány ellen

Az elmúlt esti forgatókönyvhöz hasonlatosan este hét óra óta folyamatosan érkeznek a Kossuth térre azok az emberek, akik már ötödik napja tüntetnek Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és kormánya leváltása mellett.
Az elmúlt esti forgatókönyvhöz hasonlatosan este hét óra óta folyamatosan érkeznek a Kossuth térre azok az emberek, akik már ötödik napja tüntetnek Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és kormánya leváltása mellett. A protestálók teljesen megtöltötték a Parlament előtti Rákóczi-szobor melletti füves területet és félig tele van az Országház előtti parkoló rész is, így késő estére mintegy 20-22 ezren jöttek el a demonstrációra.

A rendőrség - akárcsak szerdán - most is nagy erőkkel vonult fel a kordonnal körbekerített Parlament elé. Az Országház bejáratát ezúttal nem golyóálló mellényes rendfenntartók őrzik. A több száz rendőrt este kilenc órára csapatszállító teherautókkal és buszokkal hozták a helyszínre.

A város különböző részein civil ruhás rendőrök és szolgálati gépkocsik járőröznek, a forgalmasabb útkereszteződéseknél parkoló rendőrautókból figyelik az eseményeket a rendőrök.

A demonstrálók folyamatosan szónoklatokat figyelhetnek, időnként dalbetétek tarkítják az estét. Nem sokkal ezelőtt idősebb Hegedűs Lóránd református lelkész intézett lelkesítő beszédet a sokasághoz, amelyben a "magyar haza melletti rendületlen kitartásra" szólított fel.

A tüntetők egyik hivatalos politikai ügyvivőjének megválasztott Molnár Tamás beszédében többek között azt mondta, hogy "kiszabadítják a politikai foglyokat", "a kormány illegitim". A szónok a rendőröket arra szólította fel, hogy tegyék le a fegyverüket és "álljanak át a forradalom oldalára."

A tömeg egységes éljenzései és füttyszavai között a már ismert "Gyurcsány takarodj ... el***tad ... hazaáruló" rigmusokat skandálta. A megmozduláson kilenc óráig csak egy késes zsebtolvaj letartóztatása és egy asszony kisebb, orvosi beavatkozást igénylő rosszulléte jelentett rendkívüli eseményt.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meddig maradnak a tüntetők az utcákon?

Tovább olvasom