Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Ismét indulnak a polgármesterek

Gyalókán, Sopronhorpácson és Egyházasfaluban is indul a választásokon a jelenlegi polgármester.

 Fő céljuknak mindhárman azt tartják, hogy a jelenlegi viszonyok között is egy fejlődő települést igazgathassanak.

Második ciklusát kezdené

Gyalóka jelenlegi polgármestere, Tóth Jánosné bár még nem adta le az ajánlószelvényeit, biztosan indul az önkormányzati választásokon. Abban az esetben, ha nyerne, második ciklusát kezdhetné meg október másodikától. A településen több kihívóról is beszélnek, mindenesetre eddig még egyetlen jelölt sem adta le a szükséges számú ajánlószelvényt. A község ebben az évben mintegy 13 millió forintból gazdálkodik. A vegyesboltot kivéve minden intézmény Zsirán működik. A hetvennyolc lakosú településen egyébként hetente egyszer, kedden rendel az orvos, a gyógyszert pedig mozgó gyógyszertár hozza helybe. A polgármesteri székben a férjét váltó Tóth Jánosné most is, és a következő négy évben is nyugdíj mellett, társadalmi megbízatásban intézné a község ügyeit.

Az alpolgármester is indul

Sopronhorpácson az időközi választásokhoz hasonlóan a polgármesterségért a jelenlegi faluvezető, Talabér Jenő mellett a mostani alpolgármester, Bagócsi József is indul. Mint megtudtuk, mindketten másodszor méretik meg magukat. A 860 lakosú településen nyolcosztályos általános iskola és óvoda is működik. A három-négy nagyobb vállalkozó jelentős adót hoz a falunak. A település vezetése különösen fontosnak tartja, hogy sikerült felújíttatni a faluközpontot. Csaknem harminc évet vártak erre.

Az idénre tervezett 170 milliós költségvetés éppen elegendő, a jelentősebb fejlesztésekhez pályáznak. A faluvezető egyébként társadalmi megbízatásban intézi az ügyeket, munkáját a főállású jegyző segíti.

Több név is felmerült

A szomszédos településen, Egyházasfaluban Eső János polgármester is jelölteti magát. Három-négy név már felmerült, akik szintén indulnának a polgármesterségért. Az ajánlószelvényeket viszont még nem adták le. Eső János megválasztása esetén harmadszor lenne faluvezető. A társadalmi megbízatású polgármester azt mondja, az egy-két nagyobb cég mellett olyan társaságok működnek, amelyek néhány főt foglalkoztatnak. A mintegy 110 millió forintos költségvetést úgy osztják be, hogy mindenre elegendő legyen. A településen szeretnék megtartani az oktatási intézményeket, ezért a lehetőségeikhez képest felújították az iskolát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szavak titkos élete

Elszigetelt pont az óceán közepén. Olajfúrótorony, ahol csak férfiak dolgoznak, és ahol baleset… Tovább olvasom