Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Ismét megcsúszott a Fonyódi partfal

A kiadós esőzés következtében másodszor is megcsúszott a fonyódi partfal, az alatta húzódó 7-es főút Fonyód és Alsóbélatelep közötti szakaszát várhatóan hétfőig zárva tartják, a főút mellett haladó vasúti vonalon is sebességkorlátozást rendeltek el - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pénteken az MTI-vel.
Gaál Attila tájékoztatása szerint a partfal környezetében található hét üdülőingatlant közvetlenül nem veszélyezteti a talaj megcsúszása, de az ingatlanok vízállását biztosító vízvezetéket elzárták, megelőzve a további károkat egy esetleges újabb talajcsúszás vagy omlás esetén. A helyszínen geológus jelölte meg azokat a fákat, amelyeket ki kell vágni a további földcsúszás megelőzése érdekében, ezt a munkát a SEFAG Zrt. munkatársai megkezdték.

A fonyódi partfal esetleges "megindulása" a 7-es számú főutat közvetlenül veszélyeztetné, ezért már a partfal első megcsúszását követően, kedden délután lezárták az érintett szakaszt. A helyszínt a csapadékos napokat követően - várhatóan hétfőn - ismét megvizsgálják, a szemle eredményétől függően döntenek a lezárt rész megnyitásáról.

A partfal csúszása a vasútnak csak a felső vezetékeit veszélyeztethette volna, ha a tűzoltók nem vágják ki az érintett fákat. Az esetlegesen lezúduló föld a 7-es főút mellett húzódó síneket nem érné el, a sebességkorlátozást az omlás okozta rezgés miatt vezették be az érintett szakaszon - közölte a katasztrófavédelmi szóvivő.

Olvasóink írták

  • 1. _csutak_ 2013. április 05. 23:16
    „1992-93-ban melózzam Balatonlellén és átjártam Fonyódra az ottani rádiós klubba.
    Emiatt ismerem a helyszínt, mert ott van a kisebbik dombon a HG3RVB fonyódi amatőr átjátszó állomás amely helyisége egyben versenyállomás.
    Sajnos már akkor jelentkeztek ezek a gondok, de azóta sem volt erre pénze senkinek, pedig előbb utóbb az egész domb le fog csúszni :(
    Elődeink nem gondolkoztak elég logikusan, amikor egy ilyen vetületre (lösz kiemelkedés) építettek egy negyed várost anno.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkotmánymódosítás - Schöpflin György válasza Guy Verhofstadt bírálatára

Verhofstadt több vádpontjával az elfogadott alkotmánymódosítás idézeteit állította szembe a fideszes EP-képviselő. Tovább olvasom