Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Ismét megrendezik a Műgyűjtők Éjszakáját - ma lesz a tizedik

Tizedik alkalommal rendezik meg a Műgyűjtők Éjszakáját csütörtökön Budapesten. A program ezúttal is délután öt órakor kezdődik, és éjfélig tart a szokott helyen: a galériás negyedben, a Falk Miksa utcában és környékén.
A 10. Műgyűjtők Éjszakáján összesen 27 galériában, régiségkereskedésben várják a látogatókat. Délután öt órától egyszerre több galériában is új tárlat nyílik. A Körmendi Galéria az Európai Iskola fiataljainak sorában címmel Sugár Gyula festőművész emlékkiállításával várja az érdeklődőket. A Memoart Galériában fotókiállítás nyílik a Műgyűjtők Éjszakáján. A Kelemen Károly munkáiból válogatott tárlat címe Búcsú a modernizmustól. A Decker Antikban Prima matéria címmel nyílik kiállítás Kovács István Jenő alkotásaiból.

Kovács Lehel "Csak a táj" elnevezésű tárlatának megnyitójával várják az érdeklődőket az Art Factory Galéria II-ben. A Stereo Gallery-ben "Ez a mai fiatalság..." címmel nyílik kiállítás, amely egyrészt az ott kiállító képzőművészek korára utal, de jelenti azt is, ahogyan sokszor az idősebb generáció viszonyul a fiatalabbhoz.

A Műgyűjtők Éjszakáján először résztvevő StollArt Galéria az iparművészet remekeivel várja a nagyközönséget. Az Etnomád című, Krieser Erika bőrműves iparművész és Raab Rózsa textilművész nomád motívumokat hordozó tárgyait tekinthetik meg az érdeklődők a StollArt Galériában.

A képzőművészeti fesztiválon szintén első alkalommal résztvevő RaktArt az izraeli Sharon Pazner "Fragile" című kiállításával készül a 10. Műgyűjtők Éjszakájára. A Pintér Sonja Galériában kortárs művekből válogatott kiállítással várják a látogatókat. A Joan ékszerüzletben pedig az LGT-ihlette Loko-motívumok ékszersorozat, vagy az Európában csak itt kapható perui ezüst ékszerek szemlélhetők meg.

Ezúttal is kapcsolódnak koncertek a rendezvényhez. Délután Gerlóczy Zsigmond jazz-improvizációit, majd este Irmai Kálmán Németországban élő zongoraművész koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők a Pintér Antikban.

A programok ezúttal is ingyenesek, a kiállításokról bővebb információ a www.mugyujtokejszakaja.hu oldalon található.

A következő Műgyűjtők Éjszakáját február 12-én rendezik meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Markó bármelyik román párttal együttműködne

Markó kifejtette: az RMDSZ nem kíván minden áron kormányozni, de fontos lenne folytatni az elkezdett… Tovább olvasom