Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Ismét megrongálták a vereckei honfoglalási emlékművet

A kárpátaljai Vereckén meggyalázták a magyar honfoglalási emlékművet, felgyújtották az oltárkövét.
A magyar emlékmű ellen az idén már második alkalommal követtek el atrocitást, amelyről hétfőn szerzett tudomást Magyarország ungvári főkonzulátusa. A diplomáciai kirendeltség helyszínen járt munkatársa, Viczián Tamás konzul az MTI-nek elmondta: a kaput jelképező emlékmű nyílásában elhelyezett, kocka alakú oltárkövet korom borítja, repedések láthatók rajta, amiből arra lehet következtetni, hogy gyúlékony folyadékkal leöntötték, majd meggyújtották.

Legutóbb március elején rongálták meg súlyosan a vereckei magyar emlékművet. A máig ismeretlen elkövetők akkor leverték a vasbetonból készült emlékmű burkolatának egy részét, megbontották a sarkait és önkényuralmi jelképeket, valamint Budapestet az 1939-es kárpátaljai eseményekért bocsánatkérésre felszólító szöveget mázoltak az oldalára.

Olvasóink írták

  • 2. Hmmm... 2009. szeptember 01. 06:49
    „Az a velemenyem, hogy akkor, NEKUNK kellett volna igenyelnunk a visszacsatolast. Erdelyben sosem lesz BEKE, mint Szlovakiaban sem. Arrol nem is beszelek, hogy mi mutattuk meg a romanoknak, az erdelyieknek nincs joguk sem itt, sem ott! Nagyon szomoru ez az allapot, a magyar felet tekintve pedig szegye!!!”
  • 1. apátfalvifaszagyerek 2009. augusztus 31. 22:57
    „A QRVA ANYÁTOKAT!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Január közepétől 11 számjegyet kell hívniuk a mobilosoknak

Január közepétől már nem 7, hanem 11 számot kell hívniuk a mobilosoknak akkor, ha telefonálnak. Tovább olvasom