Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Ismét szavaznak a képviselő-testületek

Csapodon a novemberi képviselő-testületi ülésen ismét szavaznak az alpolgármester személyéről. Kópházán pedig a pénzügyi bizottságot kell megválasztani, miután Egresitsné Firtl Katalin két tisztsége összeférhetetlen lett volna.
A csapodi képviselő-testület négy:egy arányban leszavazta Kocsis László polgármester előterjesztését, azaz Markó Istvánt nem választották meg alpolgármesternek. A képviselők legközelebb a novemberi testületi ülésen vehetik napirendre a témát.
Jogilag az önkormányzat, valamint a

képviselő-testület alpolgármester nélkül is működhet.
– A korábbi szokásjog szerint jártam el, így a legtöbb szavazatot kapott képviselőt jelöltettem helyettesemnek – mondta el lapunknak Kocsis László. Hozzátette, úgy érzi, nem jelöltjének, hanem saját magának szólt az elutasítás, amit rettentően sajnál. Azt mondja, megpróbál kompromisszumra jutni a testülettel és megfontolja, hogy kit jelöl egy hónap múlva, hiszen a célja az, hogy közösen tevékenykedhessenek a településért, és ne a vélt, vagy valós sérelmek kerüljenek előtérbe.
Kópházán három bizottság, úgymint a szociális és egészségügyi, az ügyrendi és a pénzügyi bizottság felállítását tervezik. A képviselő-testület alakuló ülését követően létre is jött a szociális és egészségügyi bizottság. A másik kettő megalakítása viszont elmaradt. Azok összetételéről várhatóan a jövő héten szavaznak. Hogy a pénzügyi biztottság nem állt fel, annak elsősorban az az oka, hogy Egresitsné Firtl Katalint, aki az előző ciklusban tag volt, alpogármesterré válaszották. A két tisztséget pedig egy időben nem töltheti be. Az ügyrendi bizottságnál az volt a probléma, hogy nem nevezték meg a külső tagokat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árusítsanak gyógyszert a benzinkutaknál?

Tovább olvasom