Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Ismét sztrájkolhatnak a Malév földi kiszolgálói

Ismét sztrájkot helyezett kilátásba pénteken a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) a Malév földi kiszolgáló cégénél, a Malév Ground Handlingnál, miután az érdekképviselők elakadni látják a bér- és létszámpolitikáról, valamint a munkakörülmények javításáról folyó tárgyalásokat.
A szakszervezet az MTI-hez pénteken eljutatott közleményében hangsúlyozza: Limburger Lóránt, a Malév GH igazgatója a közelgő újabb tulajdonosváltásra hivatkozva tagadja meg a szakszervezetek érdemi követeléseinek fontolóra vételét.

A LESZ szerint a cégvezetésnek nem a "folyamatosan erőn felül teljesítő dolgozókat kellene újabb megszorításokkal sújtani" a stabilan nyereséges Malév GH-nál.

A cégcsoport az elmúlt években nem a legjobb döntéseket hozta meg például az üzemanyag-vásárláskor, valamint tanácsadói és szakértői szolgáltatások igénybevételénél, illetve számos eszközbeszerzésnél - mutatnak rá az érdekképviselők.

A szakszervezet továbbá aggályosnak tartja a külsős munkaerő alkalmazását is, hiszen szerintük több esetben egyértelműen olcsóbb lett volna "házon belül" megoldani a feladatokat.

A LESZ úgy véli, a fenti problémák megoldása hosszú távon a Malév GH számára is eredményesebb, mint a megmaradt munkaerő bérének újabb 20-30 százalékos csökkentése.

A LESZ 2009. december 13-án tartott négyórás munkabeszüntetést a társaságnál, a sztrájkolók a Malév-csoportnál évek óta elmaradó bérfejlesztés kompenzációját követelték, továbbá biztonságos és emberi munkakörülményeket, valamint a tervezett megszorítások visszavonását.

A munkabeszüntetésből az utasok nem sokat vettek észre, amit a felek eltérően magyaráztak. A reptér üzemeltetője szerint ez azért történhetett, mert megbukott a munkabeszüntetési kezdeményezés, a szakszervezet szerint azonban a munkáltató törvénytelenül és szabálytalanul sztrájktörőkkel helyettesítette a sztrájkolókat.

Olvasóink írták

  • 2. flexsnake 2010. január 10. 17:32
    „Adjanak nekünk emelést mert kevés a havi netto 200! És illatos budipapirt is követelünk :D
    oszt mondjuk a hajléktalanok miért nem sztrájkolnak? Kimennének az utcára, bocs már ott vannak, és beállnának a forgalom elé :D”
  • 1. Pinaman 2010. január 08. 21:46
    „remeljuk ezeket is <moderálva>”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: nullára kell állítani az ingatlanadó-kalkulátort

A Fidesz szerint az ingatlanadó-kalkulátort eleve nullára kellett volna állítani, ugyanis egy leendő… Tovább olvasom