Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 1°C Még több cikk.

Ismét tesztverzió az új Windowsból

A Vista most megjelent változata az első funkcionálisan teljes kiadás, amely mionden lényeges elemet tartalmaz.
Már megtalálható a már régebben beharangozott, és sok felhasználó által türelmetlenül várt, a megelőző változatokból azonban mindeddig hiányzó Oldalsáv (Sidebar), valamint az ahhoz kapcsolódó hasznos kis "kütyük" (Gadgets) is. Utóbbiak révén a felhasználók különböző élő forrásokkal - mint például hírek, időjárási vagy közelekedési információk -, multimédiás elemekkel - pl. animációkat, videókat - vagy egyéb segédeszközökkel gazdagíthatják munkaasztalukat, egy jól szervezett és integrált keretrendszerben.

másik fontos újítása a Windows Collaboration nevű bővítés, amely elsősorban a helyi hálózaton történő információmegosztást és csoportmunkát segíti elő nagy mértékben. A technológia segítségével a felhasználók képeket, weblapokat vagy más dokumentumokat oszthatnak meg egymással képernyőjükön keresztül úgy, mint ha mindannyian egyetlen közös gép előtt ülnének.

Szintén részét képezi a rendszernek a Microsoft behatolások és fertőzések ellen védő, a közelmúltban "Windows Defender"-ré átkeresztelt biztonsági eszköze, valamint az Internet Explorer 7.0 egy frissített verziója is.

A Microsoft ígérete szerint az új operációs rendszer szebb, gyorsabb, megbízhatóbb és biztonságosabb lesz elődeinél, és ami a nagy mennyiségű licencet megvásároló vállalati ügyfeleknek még fontosabb: gazdaságos is. Az ígéretek beváltására azonban még ez év végéig várnunk kell, mivel a Vista várhatóan akkor kerül majd a boltokba.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Tamás fogadóórája

Nagy Tamás, az MDF országgyűlési képviselőjelöltje pénteken délután fél négytől fogadóórát tart a… Tovább olvasom