Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Ismét zavaros a miskolci ivóvíz

Ismét zavarossá vált az ivóvíz Miskolc egy részén – tájékoztatott a város vízellátásáért felelős Miskolci Vízművek kft. tegnap. „A város keleti területein a korábbi karsztvízből történt ellátás helyett az eltérő összetételű vásárolt vízzel történik a szolgáltatás, (...) helyenként enyhén sárga, esetleg zavaros víz észlelhető a vízminőség változása miatt, ez azonban az egészségre nem ártalmas” – áll a közleményben. Miskolc ivóvízellátását túlnyomórészt a bükki karsztra alapozza a város, ez a vízbázis sérült meg idén júniusban. Szakemberek szerint az akkori nagy esőzések okozták a több mint 3 ezer ember megbetegedését, amelyben az is közrejátszott, hogy többen derítőjük falát átütötték, és a természetbe folyt a szenny.

Lezárult a régiós egyeztetés

Befejeződött a régiós egyeztetés az Új Magyarország Fejlesztési Tervről csütörtökön. Az egyeztetéssorozat utolsó állomása a dél-dunántúli régió volt. Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos csütörtökön az utolsó egyeztetést követően elmondta: minden fejlesztési tanács határozatban vagy állásfoglalásban támogatta az alapvető célokat. Beszámolt arról, hogy az egyeztetések során a felek sok olyan kéréssel, javaslattal álltak elő, amelyek alapján módosítják a tervet. (mti)

Új, gyógyíthatatlan tbc-baktérium közelít

Egy új, szinte gyógyíthatatlan tbc-baktérium közelít Európa felé – figyelmeztetett az egészségügyi világszervezet. A tuberkulózis új bakté-

riuma, amely ellenáll szinte mindegyik ismert gyógyszernek, az Egyesült Államokba, Afrikába és már Európa keleti részére is átterjedt.

Ámokfutó az autópályán

Kilométereken keresztül a forgalommal szemben autózott az

autópályán egy 82 éves férfi. Az idős ember két balesetet is okozott ámokfutása közben, az egyikben két ember súlyosan megsérült és kiégett egy autó, a másikban ő maga is könnyebben megsérült. A kórházban kérdésekre válaszolva nem tudott magyarázatot adni tettére. (www.rtlklub.hu)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hastánccal is gyógyít

Huszonhét évvel ezelőtt Csíkszeredán született, gyerekkorában szüleivel átjöttek Magyarországra. Az… Tovább olvasom