Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 7°C | 14°C

Iszapömlés: megtéríti az állam a vörösiszap-katasztrófa okozta nem vagyoni károkat

A döntés azon a 70-80 családon segít, akik többnyire a lakóhelyük elvesztésével járó lelki trauma vagy a lúg okozta maradandó égési sérülések miatt kérnek nem vagyoni kártérítést.
A kormány döntése szerint az állam pénzbeli segítséget nyújt a vörösiszap-katasztrófa magánszemély károsultjai javára nem vagyoni káruk megtérülése érdekében - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel pénteken.

A közlemény szerint a költségvetésben elkülönített 400 millió forinttal fedezett segítségnyújtás a bíróság által jogerősen megállapított nem vagyoni kár tőkeösszegére és a követelésnek a felszámolási eljárásban történő nyilvántartásba vételéért fizetett díjra terjed ki.

A döntés azon a 70-80 családon segít, akik többnyire a lakóhelyük elvesztésével járó lelki trauma vagy a lúg okozta maradandó égési sérülések miatt kérnek nem vagyoni kártérítést. A jogosultaknak közigazgatási hatósági eljárás megindítását kell kérelmezniük a Veszprém Megyei Kormányhivatalnál - közölte az NFM.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegény stadionok

Lehetett sejteni, hogy valami történni fog, amikor novemberben Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a terhességi gyermekágyi segélyt átkeresztelte. Tovább olvasom