Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Ítélet: a nyugdíjasoknak nem kell fizetniük

Felmentő ítéletet hozott a dr. Ujvári Miklós ve- zette bírói testület a téti nyugdíjaspanzióból kény- szerűen kiköltöztetett lakók és az új tulajdonos- ként bejegyzett Senium Kft. közötti perben.
A Senium egyenként is több százezer forint megfizetését követelte bíróság útján az idősektől, akik közül többen nem is értették: életük alkonyán hogyan juthattak ilyen méltatlan, kiszolgáltatott helyzetbe?
Olvasóink bizonyára emlékeznek rá, tavaly november végén villany és víz nélkül maradt 12 idős ember a téti Harangvirág nyugdíjaspanzióban. (Kálváriájukat lapunk 2005. november 28-ától folyamatosan végigkísérte.) A képviselő-testület válságstábot hívott össze, a nyugdíjasoknak kényszerűen költözniük kellett. A helyzetet bonyolította, hogy az új tulajdonosként bejegyzett Senium Kft. hét éve lakottan vásárolta meg az ingatlant, amelyben akkor hatan éltek. A régi lakók elhunytak vagy elköltöztek, helyettük viszont mindig újak érkeztek. A létszám tizenötre nőtt, az újonnan érkezők egytől egyig M.-né V. V.-vel, a volt tulajdonossal kötöttek szerződést az életük végéig tartó ott lakásra. Míg a Senium képviselője többször hangot adott annak a kijelentésnek, miszerint a nyugdíjasoknak tisztában kellett volna lenniük a tulajdoni helyzetükkel, az idősek mindegyike megerősítette, őket senki sem figyelmeztette, hogy akár lakás nélkül is maradhatnak.
A kacifántosnak tűnő jogi és tulajdoni helyzetben az idősek közül többen alkalmi bérlőkké váltak, vagy rokonaikhoz kéredzkedtek be, de van, aki ma is egy katonai szálló lakója. A Senium a körülmények ismeretében „önkényes beköltözés” miatt indított pert nyolc volt lakó ellen. Egy idős ember időközben elhunyt, a megjelentek ügyében azonban jogerős ítélet született: a nyugdíjasoknak nem kell fizetniük.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életem első önálló kiállítása

A soproni Gyermek- és Ifjúsági Központban szombattól szeptember 21-ig az Életem első önálló… Tovább olvasom